Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Hronika

26. 07. 2012.

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Lekari se bore za život devojčice iz Kruševca

Devojčica iz Kruševca zadobila je teške telesne povrede opasne po život nakon što je noćas oko 1 iza ponoći u prenoćištu Čair pala sa terase na drugom spratu, saopštila je niška policija. Nakon hirurške intervencije njeno stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožena.

Devojčicu je na dečijoj hirurgiji Kliničkog centra u Nišu operisao dr Dragoljub Živanović. On kaže da je 12-ogodišnja devojčica na Kliniku primljena noćas nešto posle 1 h u stanju životne ugroženosti, da joj je odmah po prijemu urađena dijagnostika i da je neurohirurški sagledana. 

Odmah je prebačena na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju gde je dežurna ekipa preduzela sve neophodne mere, a zatim je urađena hirurška intervencija. Nakon operacije dr Živanović je rekao da je njeno opšte stanje stabilno ali da je i dalje životno ugrožena.

„Ima brojne povrede – ono što mi zovemo politrauma. To znači prelom lobanje i vilice, kontuziju pluća, povredu slezine i bubrega.“

U trenutku kada je dao ovu izjavu devojčica je bila u neposrednom postoperativnom oporavku i sa stabilnim vitalnim parametrima, ali i dalje u stanju životne ugroženosti.

Lekari se nadaju da će se devojčica izboriti za život uz stalni nadzor lekara sa Klinike.

Devojčica je u prenoćištu „Čair“ boravila u plivačkom kampu. Direktor Sportskog centra Čair Bratislav Ignjatović kaže da su ga o događaju obavestili u ranim jutarnjim satima i da se odmah reagovalo kako bi se devojčici ukazala medicinska pomoć.

„O tome da se u našem prenoćištu desila nesreća obavestili su me moji saradnici u ranim jutarnjim satima. Razgovarao sam i sa rukovodiocem kampa i sa mojim ljudima. Preneli su mi da je devojčica noćas oko 1 h pala sa terase.

Srećom trener koji je bio u sobi ispod čuo je kada se to dogodilo. On i portir koji je dežurao odmah su reagovali, pozvali hitnu pomoć i policiju. Hitna pomoć je brzo stigla i devojčica je ubrzo zbrinuta u Kliničkom centru. “

Ignjatović kaže da mu je rukovodilac plivačkog kampa rekao je da je kontrolom oko 22.30 ustanovio da su svi učesnici kampa u sobama i da su svetla pogašena, a da nijedna od 4 devojčice koje su bile u sobi nije primetila kako je došlo do nesreće 50 minuta posle ponoći.

Policija je izvršila uviđaj a u toku je istraga koja će utvrditi kako je došlo do pada.

U plivačkom kampu u organizaciji Plivačkog saveza Srbije koji se održava već 3 godine boravi 46-oro dece iz cele Srbije. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije