Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

17. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Skupštinska odluka smanjuje porez u selima

U proteklih nekoliko meseci, oko 6.000 domaćinstava dobilo je višestruko uvećana poreska rešenja na imovinu. U obrazloženju se navodilo da je iznos za porez uvećan zbog promene namene zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko. Gradsko rukovodstvo najavilo je promenu odluke o određivanju vrste zemljišta za utvrđivanje poreza na imovinu.

Ova odluka trebalo bi da se nađe pred odbornicima Skupštine grada u utorak 22. avgusta. Njom je predviđeno da se građevinsko zemljište koje se isključivo koristi za poljoprivrednu proizvodnju, za potrebe utvrđivanja poreza na imovinu smatra poljoprivrednim zemljištem.

Podsetimo, veliki broj domaćinstava u selima i prigradskim naseljima na području grada Niša ove godine trebalo je da plati desetostruko veći porez na imovinu, a među njima je bilo i onih koji su ove, u odnosu na prošlu godinu trebali da plate čak 85 puta veći porez.

Jedan od najdrastičnijih primera je domaćinstvo iz Donjeg Međurova kome je prošle godine stiglo poresko rešenje na 1.700 dinara, a ove godine na čak 146.000 dinara.   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije