Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

29. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

100 000 dinara u sredstvima i opremi za osam mladih preduzetnika

Potpisivanjem ugovora u prostorijama „Protecta“, podršku da pokrenu sopstveni biznis dobilo je osam mladih preduzetnika.

Radi se o sredstvima od 100.000 dinara u materijalima i opremi, pa bi trebalo uzeti u obzir da to nisu velika sredstva, ali su itekako značajna za „start-up“, rekao je predsednik upravnog odbora udruženja „Kamenica“, Dejan Mitić.

Mladi preduzetnici koji su dobili sredstva opredelili su se za poslove uzgoja pčela, ketering servisa, proizvodnje behaton ploča, sadnje lekovitih biljaka.

Osmoro mladih preduzetnika dobilo je podršku u okviru programa „ZOOM – Za ostanak i opstanak mladih – podrška zapošljavanju mladih u nerazvijenim opštinama i ruralnom zaleđu Nišavskog okruga“.

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta. Cilj je unapređenje uslova za zapošljavanje mladih kroz program direktne podrške omladinskom preduzetništvu u nerazvijenim opštinama i ruralnom zaleđu. U projekat su uključeni i Centar za razvoj građanskog društva „Protecta“, i Udruženje za lokalni razvoj „Kamenica“.     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije