Home  |  Vesti  |  Ekonomija  |  Uskoro niže cene usluga JKP “Mediana” za pravna lica, poslovanje stabilno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

02. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City radio

Uskoro niže cene usluga JKP “Mediana” za pravna lica, poslovanje stabilno

Direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković kaže da će predložiti smanjenje cena usluga za pravna lica za 20 odsto. Ovo smanjenje cena neće se odraziti na poslovanje Mediane, tvrdi Vučković.

Direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković ističe da je planirano uvećanje prihoda ovog preduzeća oko 5 miliona i  800 hiljada dinara.

To je novac od novih korisnika usluga, ističe Vučković.

Kada je reč o finansijskom stanju, posebno uzimajući u obzir i to što je Mediana preuzela radnike i brojne poslove “Gorice”, ali i dug grada Niša prema ovom preduzeću koji iznosi 347 miliona dinara, Vučković tvrdi da će grad za četiri godine isplatiti ovaj novac.

On podseća da je sklopljen reprogram o otplati duga grada prema Mediani, ali i dodaje da će Mediana “nekim novim sredstvima nadoknaditi to dugovanje”.

“Na neki način već i uspevamo. U funkciji je reciklažni centar. Imamo i cvećare koje su ranije bile neprofitabilne a sada donose značajan novac Mediani”, kaže Vučković. 

“Sedam cvećara je otvoreno i u aprilu mesecu pazarili smo 4 miliona dinara, pokrenuli smo i rasadničku prozvodnju, sve su to izvori finansiranja”, tvrdi Vučković.   

Vučković ističe da će na narednoj sednici Skupštine grada predložiti i smanjenje cena usluga za pravna lica.

“Kao što smo obećali predložićemo smanjenje cena usluga za 20 odsto za pravna lica, kako bi smo ispoštovali i zakonsku obavezu, koja se tiče  izjednačavanja cena sa cenama koje plaćaju i fizička lica”.

Kad je reč o međublokovskim delovima grada koji su bili prilično zapušteni a čije je košenje u toku, Vučković očekuje i da će to biti uvršteno u redovni program održavanja, tako da se više neće čekati odluka Gradskog veća i namenskih izdvajanja sredstava za ove poslove. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije