Home  |  Vesti  |  Ekonomija  |  Grad i država sufinasiraju izgradnju infrastrukture u radnoj zoni Donje Međurovo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

30. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Grad i država sufinasiraju izgradnju infrastrukture u radnoj zoni Donje Međurovo

Grad Niš i Republika Srbija biće sufinasijeri u opremanju infrastrukture u radnoj zoni Donje Međurovo. Konkretno biće izgrađena vodovodna, kanalizaciona mreža upotrebljenih i atmosferskih voda i kanalizacione mreže atmosferskih voda u radnoj zoni fabrike „Leoni“.

Rukovodilac Kancelarije za Ekonomnske projekte Ivan Petković kaže da je ukupna vrednost ovih radova 64 miliona dinara a da će Ministartsvo privrede dati 60 odsto sredstava, dok će grad Niš učestvovati sa 40 odsto novca a platiće i celokupni PDV.

On tvrdi da poreski obveznici Srbije i Niša na ovaj način ništa ne plaćaju „Leoniju“ već da je reč o opremanju komletne industrijske zone Donje Međurovo, kako bi kako kaže „bili konkurentni“ za dovođenje novih investitora. Radi se kako ističe o površini od 53,3 hektara.

Petković kaže da je grad Niš na poziv Ministarstva privrede konkurisao sa 8 projekata, a od tih osam za jedan je dato odobrenje, a to je upravo za deo infrastrukturnog opremanja za radnu zonu Donje Međurovo, odnosno za fabriku „Leoni“. 

    

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije