Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

23. 03. 2019. Deli prostor

Autor: Redakcija Izvor: NKD, City radio

Tribina Kada će Niš da prodiše?

Nišlijke i Nišlije imaju priliku da daju svoju podršku inicijativi za čistiji vazduh. To će moći da učine na uličnoj akciji koja će biti održana u subotu, 23. marta na ulazu u Tvrđavu u periodu od 11 do 14 sati. Građani će imati priliku da iskažu svoje mišljenje o zagađenju vazduha, da čuju kakva su iskustva drugih gradova sa sličnim problemima u Srbiji i Evropi i da dobiju koristan aktivistički poklon.

Akcija za zdraviji Niš nastavlja se u ponedeljak, 25. marta na tribini ,,Kada će Niš da prodiše?’’ u Deli prostoru od 18 sati. Diskutovaće se o mogućnostima dugoročnog sprečavanja zagađenja vazduha u Nišu čiji je osnovni uzrok masovna upotreba nezdravih, a najjeftinijih energenata za grejanje. Kako priuštiti građanima zdravije, a skuplje energente - da li je priključivanje većeg broja korisnika na Toplanu i subvencionisanje upotrebe zdravih energenata rešenje realno rešenje problema? O ovome će govoriti: Bratislav Vučković, gradski većnik za komunalne delatnosti, prof. dr Boban Stojanović, Ekonomski fakultet Niš, dipl. inž. maš. Miroslav Cvetković, UPSS, Danijel Dašić, NKD.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, kao partner organizacije CRTA u projektu ,,Građani imaju moć''  je organizator ovih akcija, sa ciljem da Niš konačno prodiše punim plućima i da nam proleće u gradu zaista zamiriše na cveće.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage