Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

07. 12. 2017. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio, Centar za devojke

"Ja sam emotivno biće" u okviru kampanje 16 dana aktivizma

U petak, 8.decembra, u 18h, u Pozorištu lutaka u Nišu, biće održana predstava "Ja sam emotivno biće".

Predstava ,,Ja sam emotivno biće''  je još jedna aktivnost Centra za devojke u okviru kampanje 16 dana aktivizma a aktivistkinje Centra su i glumice u ovoj predstavi. Posle predstave biće organizovan koktel. Kupovinom karte za predstavu ili doniranjem putem donatorske kutije za vreme koktela, finansijski možete podržati rad Centra za devojke. Cena ulaznice je 300 din i može se kupiti neposredno pred predstavu na blagajni Pozorišta lutaka, a visina donacije zavisi od želje i mogućnosti posetilaca.

"Vaša podrška nam je izuzetno važna i za sam događaj i za rad Centra za devojke u osnaživanju devojaka da zauzmu bolje pozicije u društvu." - poručuju iz Centra za devojke.

Inače, ovogodišnju kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" obeležava 1700 udruženja iz preko 100 zemalja sveta.  Ona je počela 25.novembra na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama  koji je proglasila  Generalna skupština Ujedinjenih nacija u znak sećanja na sestre Mirabel (Les Mariposas - Leptiri)  iz Dominikanske republike, koje je brutalno ubio diktator Rafael Trujillo 1960. godine. One su postale simbol nacionalnog i feminističkog otpora a njihovo brutalno ubistvo je ubrzalo kraj diktatora, šest meseci kasnije. 

U toku "16 dana" obeležavaju se i Dan obolelih od HIV-a (1.decembar), Dan osoba sa invaliditetom (3. decembar), Dan Montrealskog masakra (kada je 17 žena ubijeno na univerzitetu u Montrealu 1989.) a kampanja se završava na Međunarodni dan ljudskih prava (10.decembar).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije