Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Milisavljević sa civilnim društvom za zajedničke inicijative u parlamentu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

30. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Milisavljević sa civilnim društvom za zajedničke inicijative u parlamentu

Narodni poslanik Dušan Milisavljević razgovarao je danas sa predstavnicima nevladinih organizacija, kako bi čuo njihovo mišljenje o tome, šta je to što bi on kao poslanik mogao da uradi za grad Niš. Podseća da, nažalost, mnogi poslanici “zaboravljaju” zbog čega su u Skupštini, i dodaje da je osnovna uloga poslanika borba za grad iz koga dolazi.

Narodni poslanik Dušan Milisavljević ističe da je sazvao današnji sastanak kako bi čuo, koji su to problemi i aktivnosti nevladinih organizacija iz Niša, a kako bi se “glas Niša čuo u parlamentu”. Na taj način će kako kaže, zajedno sa ljudima koji se bave različitim problemima u gradu zastupati njihove stavove, a samim tim praktično interese Niša i ovog dela Srbije.

“Smatram da je uloga narodnog poslanika da zastupa interese građana, a ne interese svoje političke partije. Želim i da na ovaj način pokažem da Niš ima ljude sa idejama za koje se vredi boriti u parlamentu”, kaže Milisavljević.

“Svrha ovog sastanka je da čujemo jedni druge i da se dogovorimo kako i šta da radimo u parlamentu Srbije, za bolji kvalitet života u našem gradu i bolji položaj Niša u Srbiji”, dodaje Milisavljević.

On dodaje da je saradnja sa civilnim sektorom za njega veoma važna i da je uloga narodnih poslanika u razvijenim demokratijama “slušanje” šta civilni sektor radi, kakvi su problemi građana, planovi i ciljevi rada nevladinih organizacija. Zbog toga je, ističe, i sazvan današnji sastanak, kako bi čuo njihove ideje i zajedno sa njima borio parlamentu Skupštine Srbije. Nažalost, prema njegovom mišljenju, u parlamentu je Niš zapostvaljen, dok se mnogo “jače i više” čuju interesi Beograda i Vojvodine.

“Interesi Niša nisu branjeni na način kako bi trebalo i  kako naš grad zaslužuje. U prošlom sazivu podigao sam glas u želji za poboljšanjem statusa Niša i danas smo ovde da čujemo kako da rešavamo probleme i razvijemo naš grad u svim segmentima.”

Govoreći o “minulom radu” u skupštini kaže da je srećan zbog usvajanja “Zojinog zakona” koga je inicirao, dobroj saradnji sa NURDOROM, ali i ne odustaje od inicijative za usvajanje “Aleksinog zakona”, kao i  za poboljšanje položaja roditelja čija su deca teško bolesna, za bolji položaj osoba sa autizmom, multiplomsklerozom, i još brojnim zakonima koji će štiti nemoćne.

Ističe i da njegovi predlozi nisu bili u samom startu prihvaćeni, najverovatnije zbog toga što je narodni poslanik iz redova opozicone stranke (DS), ali dodaje da su s vremenom i “ljudi iz vlasti” shvatili važnost tih predloga. Kaže da neće odustajati kako bi pomogao svom gradu i Nišlijama.

Inače, tokom razgovora sa predstavnicima brojnih nevladinih organizacija, Milisavljević je uredno beležio sve njihove sugestije i predloge, koje će većinom postaviti kao poslanička pitanja u Skupštini Srbije.   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije