Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

26. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Po treći put odložena sednica Komisije za Etički kodeks

Zbog nedostatka kvoruma juče je po treći put odložena sednica Komisije za Etički kodeks. I na jučerašnjoj sednici trebalo je da se raspravlja o smeni Upravnog odbora „Pčelice“ i direktorke Specijalne škole „Bubanj“.

Predsednica Komisije za Etički kodeks Marija Ranđelović kaže da su šefovi odborničkih grupa obećavali da će problem nepojavljivanja članova biti rešen, međutim to se juče ipak nije dogodilo. Dodaje da je dobila odgovor da nije reč o namernom bojkotu, već da su neki članovi „neaktivni“.

Prema njenim rečima, šefovi su obećali i da će proveriti zbog čega su pojedini članovi neaktivni i da će pokušati da reše ovu situaciju kako bi ovo telo nesmetano funkcionisalo.  Naime, da bi imali kvorum potrebno je da bude prisutno njih šestoro, a ovog puta pojavilo se njih petoro, dva predstavnika SNS-a, po jedan iz SRS-a i Jedinstvene Srbije, i predsednica Ranđelović.

Marija Ranđelović kaže da je i na ovoj sednici trebalo da se raspravlja kao i na prošloj, koja nije održana, o smenama preostalih članova Upravnog odbora „Pčelice“, koji su odbili da smene Zorana Jonića, a pri tom je gradsko rukovodsvo smenilo članove koje je postavila lokalna samouprava. Takođe trebalo je da se diskutuje i o smeni direktorke specijalne škole „Bubanj“, zbog „zloupotrebe službenog položaja“. 

Marija Ranđelović kaže da će ponovo zakazati ovu sednicu, ističe da je to pokušala i danas, ali pošto je u izgledu sednica Skupštine grada sačekaće ponedeljak kako bi bilo poznato koji termin komisija može da koristi.

Podsećamo ovo telo ne donosi odluke već daje mišeljnje i zaključke o kojima kasnije moraju da raspravljaju i odbornici Skupštine grada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije