Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš, radovi se nastavljaju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

26. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: RTS,City Radio

Nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš, radovi se nastavljaju

Svi koji su odgovorni zbog kašnjenja radova u Kliničkom centru Niš će odgovarati, kaže za RTS direktor Zoran Radovanović. Dodaje i da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donela konačnu odluku i odbacila žalbu za poništenje ugovora o nabavci opreme, uz napomenu da se nastavi sa realizacijom ovog projekta.

Klinički centar u Nišu, prema najavama, trebalo je da bude otvoren 27. marta, međutim radovi nisu završeni ni u maju, što je takođe bilo najavljivano. Zbog toga je u ponedeljak predsednik Vlade Srbije  Aleksandar Vučić rekao da će svi odgovorni biti kažnjeni.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović rekao je za RTS da se radovi obavljaju punim intenzitetom i da je svakog dana angažovano oko 500 radnika. Radovanović je za državnu televiziju rekao da su mnogi pokušali da ovaj veliki projekat iskoriste za svoje političke interese.

Dodaje da je bilo i njegovih kolega, lekara, koji su bili na visokim funkcijama, koji su svesno ili nesvesno kočili izgradnju, naglašavajući da je veoma važno da ovaj objekat zbog Nišlija i cele Srbije bude završen.

On je najavio da će svi odgovorni u lancu odgovarati. „Ako treba, izvođači radova će dobiti kaznene penale, oni koji su pratili izvođenje radova će takođe odgovarati. Svi će morati da odgovaraju za ono što su i kako su radili, a ovaj posao moramo da završimo“, rekao je Radovanović RTS-u. On očekuje formiranje posebne radne grupe Vlade Srbije koja bi trebalo da nadgleda i kontroliše nastavak radova.

„Naša procena je da je nedostajala puna koordinacija u radovima, pa je iz kabineta Marka Blagojevića formiran tim koji će pomoći da se prate radovi i završe do kraja“, rekao je Radovanović.

Ministarstvo zdravlja je prema pisanju RTS-a demantovalo navode, prema kojima će oprema koja je već instalirana biti izneta i vraćena, a zbog pitanja koje je često postavljano ovih dana o „nameštenom“ tenderu za nabavku.

„Komisija  za zaštitu prava odbila je žalbu kompanije (koja nije učestvovala), ceo postupak nabavke opreme je u toku“. Reč je o najboljoj opremi koja postoji u Evropi i ona će ostati kod nas, a ona koja treba da stigne, stići će za nekoliko nedelja, zaključio je Radovanović.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije