Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

28. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Uspešno licitirano na Keju za lečenje malog Davida

Oko 2.000 evra prikupljeno je sinoć na humanitarnoj licitaciji na Keju, i biće iskorišćeno za lečenje 5-godišnjeg Davida Todorova iz Niša, koji boluje od cerebralne paralize. Nišlije su se zabavljale i nadmetale, a najlicitiraniji su bili dresovi fudbalera Živkovića i košarkašice Dabović, oprema plivača Čavića.

Prisutni su se tokom 4 sata na keju pored Nišave zabavljali, uživali i nadmetali oko brojnih stvari i predmeta, među kojima su najvredniji bili dresovi i oprema naših poznatih sportista. Najlicitiraniji predmet bio je dres proslavljenog fudbalera iz Niša Andrije Živkovića, kog se srećni kupac domogao za 20.500 dinara.

„Postigli smo zaista veliki uspeh na ovogodišnjoj akciji. Iskreno smo iznenađeni odzivom Nišlija, ali i sportista koji su nam poslali svoje predmete, mada su se licitirale i knjige iz biblioteka i knjižara, razni vaučeri. Dres Živkovića je najlicitiranija stvar ikada, a kupac će je pokloniti malom Davidu, jer je on njegov vatreni fan. Odlično su se prodale naočare Milorada Čavića, njegova kapa, dres Milice Dabović“, rekla je Anica Marinković ispred “Studentske organizacija Nova“.

Svoje utiske nakon licitacije sa nama su podelili pojedini srećni kupci.

„Pre svega je humanitarni karakter u pitanju. Moju kolekciju suvenira upotpuniće kapica meni dragog vaterpoliste Živka Gocića koju sam kupio za 5.000 dinara. Eto, spojio sam i lepo i korisno“, kaže jedan kolekcionar.

„Kupio sam boksersku rukavicu našeg proslavljenog sportiste Stevana Živkovića, šampiona Evrope i vice šampiona sveta. Naravno, ova humanitarna akcija je od velikog značaja i za malog Davida koji će dobiti pomoć“, objašnjava mladić.

Novac prikupljen na trećoj licitaciji, koja je bila gotovo duplo uspešnija od prethodnih, organizovali su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i “Studentska Asocijacija Nova“.

Sav prilog od licitacije biće uplaćen na žiro račun broj 160-445360-74, za Davida iz Niša, koji ima 5 godina i boluje od cerebralne paralize.

Da bi mu se pobošljalo zdravstveno stanje, potrebne su mu transplatacije matičnih ćelija u Beču, i nakon toga, rehabilitacije u Slovačkoj.

Podsetimo, na humanitarnim licitacijama organizovanim prošle i pretprošle godine prikupljeno je u proseku 120.000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije