Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

27. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Humanitarna licitacija na Keju za petogodišnjeg Davida

Dresovi, lopte i drugi zaštitni znaci naših uspešnih sportista i poznatih ličnosti sa njihovim potpisom, zatim knjige, karte za pozorište, pokloni „iznenađenja“, vaučeri za frizerske salone, restorane, licitiraće se večeras na keju pored Nišave. Sav prikupljeni novac biće iskorišćen za lečenje 5-godišnjeg dečaka iz Niša, koji boluje od cerebralne paralize.

Humanitarna akcija „Licitiraj na keju“, u organizaciji Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i „Studentske Asocijacije Nova“, održava se tradicionalno treću godinu za redom, u četvrtak, 27. aprila, od 20 sati do ponoći. Licitiraće se dresovi košarkašica Milice Dabović i Tamare Radočaj, kapica vaterpoliste Filipa Filipovića, opremu plivača Milorada Čavića i još puno toga.

Ove godine sva prikupljena sredstva biće upućena Todorov Davidu iz Niša, koji ima 5 godina i boluje od cerebralne paralize. Da bi mu se pobošljalo zdravstveno stanje, potrebne su mu transplatacije matičnih ćelija u Beču, i nakon toga, rehabilitacije u Renoni, u Slovačkoj.

„Uvek gledamo da pomognemo nekome iz našeg grada, ipak je ovo lokalna akcija. Smatram i nadam se da ćemo uspeti da značajno doprinisemo priukpljanju sredstava za lečenje Davida, sa nekom realnom cifrom koja će imati udela. Do sada smo u proseku prikupljali oko 120.000 dinara, dakle, nije malo sakupiti oko 1.000 evra za samo 4 sata“, rekla je Anđela Jovanović, potpredsednica Studentskog parlamenta koja vodi licitaciju.

Anđela dodaje da je njihove dosadašnje licitacije u proseku posećivalo oko 300 ljudi, a ukoliko vremenski uslovi budu loši, licitacija se seli u zgradu Univerziteta.

Sav prilog od licitacije biće uplaćen na žiro račun broj: 160-445360-74.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage