Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

19. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City Radio, Foto: City radio

Gomila “doktora naprednih nauka“ nakon protesta u Nišu

U zemlji koju je zahvatila “doktormanija“, kako je i najavljeno, demonstranti u Nišu, šakom i kapom, podelili su lažne diplome na protestu koji je održan u utorak uveče.

Sarkastični performans podele diploma usledio je na večerašnjem, 13. protestnom okupljanju u Nišu. Učesnici protesta naveli su da na taj način žele da obesmisle lažne diplome u Srbiji, jer je, kažu, zemlju zahvatila "doktormanija".

„Devalvacija diploma poprima velike razmere. Svaki lupež može za dovoljno novca da priušti sebi diplomu i da zauzme javnu funkciju“, obratio se jedan od studenata na demonstracijama.

Svim zainteresovanim građanima, a bilo ih je dosta, demonstranti sakriveni iza maski Andreja i Aleksandra Vučića, Siniše Malog i Nebojše Stefanovića simbolično i uz šaljive, srdačne čestitke podelili su gomilu blanko diploma namenjenih “doktoru naprednih nauka“, a koje je “potpisao“ ni manje ni više do “Dekan, Rektor, Prorektor Mali Alek“.

Inače, kolona se kao i do sada kretala centralnim gradskim ulicama, sa Trga Kralja Milana, Obrenovićevom ulicom gde su demonstranti ponovo ostavljali dobrovoljni prilog u „Banci dobročinstva“, a završen je ispred Gradske kuće.

Sledeći protest u Nišu zakazan je za sredu, od 18 sati.

Podsetimo, protesti su nastavljeni u ponedeljak, posle trodnevne pauze zbog uskršnjih praznika, a na kraju te protestne šetnje jedan od demonstranata izrazio je nezadovoljstvo što se na mestu gradonačelnika Niša nalazi penzionisani oficir. 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

19.04.

2017.

maxim [neregistrovani] u 13:11

bravo

Bravo :)

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage