Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

08. 04. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio, Foto:City radio

Baka Svetlana sa mladima "osvetljava Srbiju" u Nišu

Veliki broj mladih Nišlija i večeras je protestovao “protiv diktature”, a gotovo celom deonicom “predvodila ih je” naša starija sugrađanka, 77-ogodišnja Svetlana Stojanović. Kaže da je svojom podrškom mladima htela “da osvetli Srbiju”.

Veliki broj mladih i večeras se okupio se kod Trga Kralja Milana protestujući “protiv diktature” Aleksandra Vučića. Osim zahteva mladih, večerašnji protest obeležila je naša starija sugrađanka 77-ogodišnja Svetlana Stojanović, koja je "predvodila" gotovo celu protestnu šetnju. Ona kaže da je radila kao sestra na stomatološkom odeljenju “pri vojsci”, da joj Vučić “nije smanjio penziju jer nije imao šta da smanji”.

“Došla sam ovde da osvetlim Srbiju. Dajem podršku ovoj deci i želim da se Srbija probudi, da skine “slepilo s očiju” i sruši diktatora koji je pokrao sve. Prazni su nam frižideri, zamrzivači, nemamo šta da jedemo, dok oni besne prodaju nam zemlju Emiratima, oni se bogate, a mi više nećemo imati gde ni da stojimo jer će ovaj sve da rasproda”, kaže naša starija sugrađanka.

Dodaje da joj ovo nisu prvi protesti, ističući da je uvek bila u prvim redovima u protestima protiv Miloševića, i da joj ni u ovim godinama ne pada teško da šeta, kako kaže “ako ne za sebe bar za mlade”.

Jedna od naših mlađih sagovornica, student fakulteta Zaštite na radu, ističe da je njen glavni motiv za izlazak na proteste “da probamo da vratimo Srbiji ono što joj nedostaje, a to je sistem”.

“Sam Vučić nije toliko ključan, on je prva karika u lancu trulog sistema u Srbiji. Ako nešto možemo da uradimo to je da izađemo i tražimo prava, slobodu mišljenja, govora, medija, da ljudi znaju da to što on (Vučić) radi nimalo nije dobro”, ističe naša sagovornica.

Inače, mladi su se večeras po običaju okupili na Trgu Kralja Milana, a zatim krenuli u šetnju do Pravnog fakulteta, odakle su zatim  Obrenovićevom ulicom došli do Gradske kuće, gde je skup  završen i večeras. Oni su se na kraju zahvalili sindikatima vojske i policije kojima su građani danas dali podršku na skupu u Beogradu i poručili da će protesti trajati sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Za sutra je najavljeno novo okupljanje, takođe na Trgu Kralja Milana, od 12 sati.   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije