Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Ako krećete po overu dokumenata kod notara – spremite se na višesatno čekanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

07. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Ako krećete po overu dokumenata kod notara – spremite se na višesatno čekanje

Ni nedelju dana od uvođenja novine da notari overavaju dokumenta građana, gužve ispred kancelarija javnih beležnika ne jenjavaju. Naprotiv, još su veće, a građani nervozniji. Sa razlogom, jer, kako kažu, uglavnom čekaju i po nekoliko sati da dođu do potpisa i pečata javnog beležnika.

Krenuli ste jutrom da overite neki dokument, prema novom Zakonu, kod jednog od 4 notara u Nišu. Podne je uveliko prošlo, a vi ste i dalje čekali u redu, sa još dvadesetak građana, koji su istim poslom zakucali na vrata javnog beležnika.

U gužvi smo zatekli i one koji strpljivo čekaju, ili im je ova novonastala situacija smešno-ironična, ali je više onih koji su ljuti jer ova novina, kako kažu, nije donela nikakvo poboljšanje.

„Napravili su samo gužve, šta su unapredili? To se u Opštini završavalo za 15 minuta, a ovde evo čekam već 3 sata, i to za običan jedan potpis i pečat“, negoduje naš sugrađanin, dok mi u Opštini zatičemo nekoliko šaltera na kojima nema ni jedne stranke.

„Od otvaranja kancelarije čekam, i nikako da završim. Mi smo stari, napolju je hladno, pada kiša i duva vetar, ovo stvarno nije lepo. Nije trebalo menjati“, kaže iznureno jedna baka.

Razgovarali smo i sa gospodinom koji je nezadovoljan promenom cena taksi.

„Uopšte nije bitno koliko dugo čekamo. Bitno je što su mnogo veliki redovi. Imaš 4 notara u celom Nišu. Ranije si mogao da uplatiš i završiš posao začas u Opštini, mesnoj kancelariji, u Sudu. Plus je sve skuplje. Ono što je recimo bilo 300 i nešto dinara sada sam čuo da je duplo skuplje. Ali još ne znam, tek treba da dođem na panj“, tvrdi Nišlija.

Overa dokumenata pre nedelju dana poverena je notarima. I dok građani negoduju, nadležni tvrde da je reč o prvom talasu i da 4 notara mogu da pokriju potrebe svih Nišlija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije