Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 03. 2017.

Autor: City radio Izvor: City radio

IN MEMORIAM: Leon Vojvodić Leca

U ponedeljak smo se na niškom Novom groblju oprostili od našeg prijatelja Leona Lece Vojvodića, vrsnog muzičara i dobrog čoveka. Njegovo lavlje srce nije ovog puta izdržalo pred napadom opake i podmukle bolesti. Subotu, 11.mart obeležila je vest o njegovom odlasku.

Ko je bio Leon? Nežni džin velikog srca, tako velikog da je u njega, pored porodice, umeo da useli polovinu Niša. Talentovani bas gitarista, koji je svirao sa mnogim niškim muzičarima, najduže sa bendom “Skupština”. Prijatelj, za koga niko ne može da se seti da je ikada ikome uputio išta sem osmeha i zagrljaja. Osim muzike, koja mu je bila sastavni deo života, bavio se još mnogim drugim stvarima. Zato i žale za njim danas i radnici Duvanske industrije, u kojoj je radio, žale i taksisti sa kojima je takođe delio dobro i zlo nekoliko godina, žale folklorci, žali i celokupna rok muzička scena u Nišu, žale školski drugovi.  

Žali za Leonom i City radio iskreno i od srca. Jer, Leon je bio i naš veliki prijatelj i uvek rado viđen gost. Bio nam je sagovornik na različite teme koji muče obične građane, igrao se sa nama kad god bi mu se ukazala prilika.

Zato je i okupio juče toliko nas opet oko sebe. Da ga ispratimo, da se prisetimo mnogih dana koje je oplemenio sobom.  I okupljaće nas i nadalje, kada shvatimo koliko će nam nedostajati i koliko ništa nikada više neće biti isto sada kada ga fizički nema.

Putuj mirno, dobra dušo, Lave. Sigurni smo da se ovog časa neki nebeski bend raduje tvom dolasku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije