Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali sportovi

08. 05. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio, Kinezis

Čak 9 zlata za borce Kinezisa na Prvenstvu za seniore

Niški takmičari Univerzitetskog džudo kluba Kinezis osvojili su 9 zlatnih medalja u svom gradu, na na Prvenstvu Centralne Srbije za seniore i seniorke.

Osvojivši 20 medalja na Prvenstvu Centralne Srbije za seniore i seniorke održanom proteklog vikenda u Nišu, džudisti Univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis uspešno su prošli jednu od poslednjih provera pred samo državno prvenstvo. Oni su u konkurenciji 12 klubova postigli rezultat koji će verovatno ostati zabeležen u istoriji džudo sporta na našim prostorima. Od ukupno 14 težinskih kategorija (7 muških i 7 ženskih) takmičari Kinezisa su odličnim pobedama osvojili ukupno 9 zlatnih medalja.

„Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima i činjenicom da je svih 20 takmičara osvojilo medalje i time se kvalifikovalo za Prvenstvo Srbije koje će biti održano u Vršcu za tri nedelje. Očekujem da ćemo na Prvenstvu Srbije, nastaviti sa postizanjem vrhunskih rezultata, i ponovo na najbolji mogući način reprezentovati Grad Niš“, rekao je trener prvog tima Nemanja Stanković.

Takođe, kadetski reprezentativci Milja Krasojević i Stefan Radovanović nastupili su sa kadetskom reprezentacijom Srbije na Evropskom kupu u Ploeštiju, Rumunija.

Podmladak Kinezisa je nastupio na velikom međunarodnom turniru Kup Dunava u sjajnoj organizaciji džudo kluba Vinča iz Beograda i u konkurenciji preko 450 takmičara iz regiona.

Osvojeno je 5 medalja, a zlatnim medaljama su se okitili Đorđević Slobodan i Mitrović Petar, srebrno odličije je osvojio Petrović Ognjen, a do bronzanih medalja došli su Radović Tadija i Petrović Obrad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije