Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali sportovi

11. 02. 2015. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Fenomenalnih 15 medalja za niške sportiste u Malmeu

Sa najvećeg sportskog takmičenja za osobe sa invaliditetom posle Parolimpijskih igara, "Malme Open 2015", koje je održano proteklog vikenda u ovom švedskom gradu, niški sportisti su se vratili ovenčani lovorikama uspeha.

Tim Rekreativno sportskog udruženja za osobe sa invaliditetom "Nais" u Malmeu je predstavljalo ukupno 8 sportista, od toga šestorica Nišlija i po jedan sportista iz Kragujevca i Paraćina. Oni su osvojili fenomenalnih 15 medalja, 9 u plivanju i 6 u stonom tenisu. Pored ovih sportova, Nišlije su se nadmetale i u bilijaru gde nisu osvojili odličja pošto je, kako kažu, ovo bio njihov prvi nastup u tom sportu a i zahvaljujući veoma oštroj konkurenicji.

Medaljama su nas obradovali Nemanja Tadić koji je iz Švedske doneo 3 zlatne medalje u plivanju, baš kao i njegov kolega i imenjak Nemanja Miljković. Njihov ogroman uspeh dopunio je Aleksandar Prijović iz Kragujevca sa 3 osvojene srebrne medalje u istom sportu.

Stonoteniseri su takođe briljirali pa su postigli sledeće rezultate: Bojan Stamenković je osvojio srebro (u kategoriji 4-5) a isto odličje je na grudima poneo i u dublu sa Nebojšom Ilićem. Ilić je i u singlu osvojio srebrnu medalju u mešovitoj kategoriji, kao i bronzanu (u kategoriji 4-5) a vicešampionsko odličje je dobio i Milan Antić (u kategoriji 6-7). 

U bilijaru su Niš predstavljali Ivan Novković i Ljubinko Veličković.

O kakvom impozantnom uspehu je reč potvrđuje za City jedan od niških šampiona iz Malmea Bojan Stamenković. On kaže da su igre u Malmeu po masovnosti odmah iza Paraolimpijskih igara.

"Te sportske igre se u Malmeu organizuju od 1977. Krenuli su sa dve, tri sportske discipline a danas se sportisti nadmeću u preko 15 sportova. Ove godine je na Igrama nastupalo preko 2100 takmičara iz 20 evropskih zemalja i 150 klubova. Čitav grad Malme je uključen u organizaciju sportskih igara. "

Stamenković kaže da se niški tim spremao od novembra meseca a da su pored Grada Niša koji se pobrinuo za troškove njihovog smeštaja u Švedskoj, organizaciju odlaska na sportsko takmičenje podržali i SKC (koji im je obezbedio prevoz do aerodroma u Skoplju i od aerodroma do Niša u povratku),kao i Yumis koji im je darovao majice za nastup. Za organizaciju i pripremu tima su bili zaduženi Vladimir Bajin, projektni menadžer, treneri Viktor Ristić, Veljko Stojanović i Branimir Sredojević, kao i personalni asistenti Lidija Antić, Jelena Prijović i Barbara Lučić.

City radio im od srca čestita na ovom velikom sportskom uspehu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije