Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali sportovi

22. 05. 2014. Niš

Izvor: City radio, OSS

Niš spreman za vrhunsku odbojku na Čairu

Obe utakmice Srbija-Rusija u Nišu

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, obavestila je Odbojkaški savez Srbije da će se obe utakmice I vikenda B grupe I divizije XXV Svetske lige 2014. između Srbije i Rusije odigrati u dvorani Čair u Nišu, u petak, 30. maja i u subotu, 31. maja, obe od 20 sati.

S obzirom na vanrednu situaciju u Srbiji izazvanu katastrofalnim poplavama i činjenicom da je ugroženo stanovništvo smešteno u sportskim dvoranama širom Srbije, FIVB je doneo odluku da se obe utakmice seniora Srbije i Rusije odigraju u Nišu.

Ministarstvo omladine i sporta Srbije je obavestilo granske Saveze, da je najavljeno ukidanje vanredne situacije, pa bi u tom slučaju organizacija sportskih takmičenja u Srbiji mogla da se sprovodi od naredne sedmice.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće 17. put u jubilarnoj, XXV Svetskoj ligi 2014. u elitnoj diviziji, u B grupi sa Rusijom, SAD i Bugarskom. Seniori Srbije će sve utakmice kao domaćini igrati petkom i nedeljom od 20,00 časova.

Pri nedavnoj poseti predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije Nišu, uoči početka Svetske lige, gradski većnik resorno zadužen za sport Milan Pešić rekao je da je Grad Niš nekoliko puta do sada bio domaćin odbojkaškoj selekciji i da se pokazao kao dobar organizator.

"Svetska liga je pretižno takmičenje i velika je čast za naš grad činjenica da će ugostiti dve sjajne reprezentacije kakve su Rusija i Srbija. U Nišu ljudi vole odbojku i organizovanjem ovakvih mečeva pokazujemo da je ovaj grad spreman da ubuduće figurira kao jedan od odbojkaških centara Srbije", izjavio je tada Pešić.

U okviru I vikenda, Srbija će ugosititi Rusiju, akutelnog Olimpijskog pobednika, prvaka Evrope i pobednika Svetske lige. Srbija će zatim gostovati u Sofiji (II vikend: 07. i 08. jun), Čikagu (III vikend: 13. i 14. jun) i Surgutu (IV vikend: 20. i 21. jun). U okviru V vikenda, Srbija će biti domaćin Bugarskoj.

Utakmice će se odigrati u Novom Sadu (27. jun) i Nišu (29. jun). Srbija će u okviru VI vikenda (04. – 06. jul) ugostiti SAD, a mečevi će se odigrati u Novom Sadu (04. jul) i Beogradu (06. jul).

U elitnoj diviziji Svetske lige, u A grupi, igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran.

Finalni turnir jubilarne, XXV Svetske lige 2014. odigraće se od 16. – 20. jula u Firenci, u Italiji.

Na Finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Italija, organizator, po dve ekipe iz A i B grupe (I divizija), kao i pobednik Finalnog turnira II divizije (4. – 6. jul – Sidnej, Australija).

XXV SVETSKA LIGA 2014. – RASPORED UTAKMICA – I DIVIZIJA – B GRUPA:
I VIKEND:
(30. MAJ – 1. JUN):
PETAK, 30. MAJ – NIŠ (DVORANA “ČAIR”):
SRBIJA – RUSIJA 20,00
SUDIJE: AKIHIKO TANO (JAPAN) I VALED ABDELSAMAD (EGIPAT). SUPERVIZOR FIVB: LIBENCIO KONTI (ITALIJA).
SUBOTA, 31. MAJ – NIŠ (DVORANA “ČAIR”):
SRBIJA – RUSIJA 20,00

SUDIJE: VALED ABDELSAMAD (EGIPAT) I AKIHIKO TANO (JAPAN). SUPERVIZOR FIVB: LIBENCIO KONTI (ITALIJA).
(23. – 25. MAJ):
VARNA (DVORANA KULTURE I SPORTA):
BUGARSKA – SAD
PRVA UTAKMICA: PETAK, 23. MAJ U 20,30 (19,30).
DRUGA UTAKMICA: SUBOTA, 24. MAJ U 20,00 (19,00).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije