Home  |  Sport  |  Veliki uspeh takmičara Oxigen kluba na Međunarodnom Roler slalomu na Besnoj kobili
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

12. 07. 2017. Niš

Izvor: City radio

Veliki uspeh takmičara Oxigen kluba na Međunarodnom Roler slalomu na Besnoj kobili

10 takmičara iz niškog kluba Oxigen i dva takmičara iz kluba Spiner iz Niša su ostvarili jako dobar rezultat u svim kategorijama u kojima su učestvovali u trkama u slalomu održane 8. i 9. jula na planini Besna kobila kod Vranja.

Takmičari su bili suočeni sa najstrmijom stazom u Srbiji, pa su čak i deca iz kategije do 6 godina uspela, jako dobrom vožnjom na stazi sa preko 25 kapija, da uspešno završe po dve vožnje svakog dana i većina osvoji i medalju. Takmičari iz starijih kategorija su takođe zasijali tehnikom vožnje kojom su bili zadovoljni čak i međunarodni delegati, kao i gosti iz Slovenije i Slovačke.

Iskra Ilić (Spiner Niš) je u kagoriji do 6 godina osvojila srebro iako je krenula početkom sezone sa treninzima, a u muškoj kategoriji do 6 Ognjen Nikolić je imao jako dobre vožnje i pokupio je dva zlata u dva dana, 

U kategoriji do 8 godina sa medaljama su se vratili u Niš Boško i Nina Jovanović, MIhajlo Arsenkov i Andrija Veljković, dok je u kategoriji do 8 godina apsolutno po vremenu na stazi bila najbolja Nevena Stojković koja je vozila impresivno dobrom tehnikom obaranja kapija, i posle pada na prvoj trci uspela je da uzme zlatnu i srebrnu medalju. 

Luka Borić sa Zlatibora (Opstina Čajetina) je vozio svoju drugu trku za Spiner klub iz Niša i osvojio dva srebra pored za njega teže staze. 

U starijim kategorijama Kaja Sretić je osvojila srebro i zlato, Danica Veljković dve bronze a Srđan Nonić , trener i takmičar je osvojio dva srebra i doneo pehar klubu za prvo mesto u kombinaciji trka u dva dana.

Domaćin je bio klub Besna kobila iz Vranja, bili su delegati Međunarodne roler federacije koji su i postavljali stazu i bili sudije. 

“Atmosfera je bila izuzetno prijatna i u danima pripreme i za vreme trka, iako smo najveći konkurenti, Oxigen i Besna kobila zajedno rade na organizaciji takmičenja i pripremi dece, pa smo tako bili na pripremama za trku od četvrtka, trenirali i uživali u prirodi koje je izuzetna na ovoj planini, a neizostavno je bilo druženje i treninzi, kao i zajedničko prolaženje kroz sve uspehe i pehove koji su nas pratili i za vreme treninga i za vreme trka”, saopštavaju iz niškog kluba. 

U kontaktima sa prijateljima iz Slovenije i Slovačke, naši roleraši su razmenili iskustva oko organizacije i rada u sportu, ali i dobili vredne informacije za dalji razvoj Roler sporta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije