Home  |  Sport  |  Tri dana odličnog fudbala mladih selekcija iz Niša i Larise
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

19. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Tri dana odličnog fudbala mladih selekcija iz Niša i Larise

Poznati fudbalski as Radničkog iz Niša, ali i nekadašnje SFRJ, Dragan Bure Mitrović, organizovao je u Nišu trodnevne prijateljske utakmice između niških klubova i grčke Larise, za generacije mališana rođenih 2003. i 2004. godine.

Mlađe kategorije grčke Larise bile su gosti vršnjacima iz Niša. Da ni nama, ali ni Grcima, ne manjka talenat, dokaz je odličan fudbal koji je mogao da se vidi a u kome su dve selekcije grčkog kluba, igrale protiv vršnjaka Radničkog, akademije „Reala iz Niša“, Napretka iz Kruševca, a poslednje utakmice odigrane su večeras na terenu fudbalskog kluba Car Konstantin na Bubnju.

Sastali su se selekcija Grada Niša i Larisa. Rezultati su bili na poslednjem mestu a prioritet je sticanje međunarodnog fudbalskog iskustva kako za mališane iz Grčke tako i za naše mlade fudbalere, ali upoznavanje i sticanje novih prijateljstava i druženje.

Naš proslavljeni fudbalski as, Dragan Bure Mitrović, kaže da je još pre nekoliko godina ugostio reprezentaciju grada Niša u Larisi.

„Hteo sam našoj deci da omogućim da vide i osete fudbal u drugoj zemlji, pa sam došao na ideju, i omogućio im tada da dođu u Larisu na sedam dana ne bi li još više naučili o fudbalu ali i životu“, kaže proslavljeni as Radničkog. Dodaje da je posle mnogo godina dobio poziv od predsednika Larise koji ga je zamolio za sličnu organizaciju ali u našoj zemlji.

„Nisam dugo razmišljao, odmah mi je na pamet pao moj grad, jer odlično znam kakvi ovde talenti igraju, u ovim uzrastima smo apsolutno veoma jaka fudbalska nacija“, kaže Mitrović i dodaje da je FK Larisa, klub koji i danas igra u Superligi Grčke i da je jednom osvojio tamošnje prvenstvo a dva puta uzeo Kup. S obzirom da već 26 godina živi i radi u Grčkoj, kao direktor jedne od 11 fudbalskih škola u FK Olimpijakos, Mitrović kaže da je njegov motiv, zbog koga je zajedno sa bratom organizovao dolazak grčkih mladih fudbalera, „da još više približi dva naroda“, ali i druženje i upoznavanje dece.

„Deca ovog uzrasta mogu odlično da se druže, imaće prijatelje kroz ceo sportski vek, ali i po završetku karijera“. Govoreći o sportskim motivima, Dragan smatra da svaki odlazak iz zemlje i igranje međunarodnih utakmica ima veliki uticaj na samopouzdanje i razvoj, posebno kod dece ovog uzrasta.

Direktor akademije FK Larisa, Dimas Janes, ne krije da je očekivao gostoprimstvo u Nišu, ali dodaje, da su „gostoprimljive Nišljije nadmašile njegova očekivanja“.

„Moram svima da se zahvalim na gostoprimstvu, mi smo i pobratimljeni gradovi, ali i Buretu koji je odlično organizovao ove utakmice“, kaže Janes i dodaje da je napravljen dobar izbor protivnika.

„Hteli smo da vidimo gde se naša deca po kvalitetu trenutno nalaze igrajući protiv vaših timova i zbog toga smo ovde. Deca su stekla veliko iskustvo, kako sa sportskog tako i sa životnog aspekta“, kaže Janes, i izražava očekivanje da će imati priliku da uzvrati gostoprimstvo našim mladim fudbalerima.

Organizator Dragan Bure Mitrović kaže da je ove godine iz Larise u Niš doputovalo 45 mališana, a nada se da će ih sledećeg puta biti preko 200. On se zahvalio predsedniku FK Car Konstantin, koji im je omogućio da igraju na njihovom odličnom terenu.     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije