Home  |  Sport  |  Slet niških planinara za obnovu planinarskog doma na Bojaninim vodama i zdrav život
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

16. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Slet niških planinara za obnovu planinarskog doma na Bojaninim vodama i zdrav život

U nedelju, 18. juna, biće održan slet planinara – Suva planina – Ploče, a cilj akcije je promocija zdravog života i prikupljanje sredstava za obnovu planinarskog doma “Bojanine vode”. Prema rečima organizatora, osim planinara, učešće će uzeti i drugi klubovi a biće organizovan i uživo koncert, i brojne manifetacije, pa će biti zabavno i onima koji su “manje vični penjanju”.

Predsednik Planinarskog saveza grada Niša Slobodan Gejo , kaže da je ovo sedmi slet niških planinara, svih klubova i društava, objedinjenih u jedinstvenoj akciji kojom se obeležava postojanje saveza ali i podsećaju građani koliko je za zdrav život važan boravak na planini.

“Da bi građani imali zdrav život, potreban je pravilan odnos prema sebi i prirodi, da izađu i budu deo nje, kako zbog sebe tako i zbog svoje dece, jer na taj način mogu da ih usmere i omoguće im drugačiji, zdraviji život”, kaže Gejo.

On kaže da će ovogodišnji slet biti pun aktivnosti.

“Ploče će biti mesto gde će biti organizovana razna takmičenja i aktivnosti, očekujemo i naše prijatelje iz drugih sportskih klubova. Biće to trenutak kada ćemo morati da se podsetimo još jednom, koliko nam je potreban planinarski dom na Bojaninim vodama koji godinama nažalost stoji srušen”, kaže Gejo.

Dodaje da će donatorska sredstva biti prikupljena od svih učesnika i planinara kroz simboličan iznos od 400 dinara za igradnju doma, koji će biti centar svih događaja u planinarskim ali i drugim sportskim disciplinama.

“Svi učesnici imaće besplatan autobuski prevoz, a okupljanje je zakazano za 7 ujutru, kod Doma rukometa, a na vrhu “Ploče” će ih čekati planinarski pasulj”, kaže Gejo.

Dodaje da će tu biti i konjički klub “Nissus”, bend “Sevdah rock connection” koji će organizovati svirku, streličarski klub “Naissus 2003”, izviđački odred “Lola”, biciklistički “Karavan tim”,  “Gljivarsko društvo Niš”, koje će edukovati sve zainteresovane iz ove oblasti.

Načelnik Planinarskog saveza grada Niša, Vladimir Cenić, kaže da je slet zamišljen tako što će imati dve pešačke ture.
“Jedna polazi od Bojaninih voda do planinarskog doma na vrhu Ploče. Druga staza vodi od sela Kunovica prema vrhu Ploče, a tu je još jedna akcija, a to je noćni uspon na Trem”, kaže Cenić.

I Cenić i Gejo zaključuju da je Suva planina za ovaj deo Srbije veoma važna i da je treba razvijati, što zbog nas, ali i zbog tamošnjih meštana koji mogu da profitiraju od stranih turista koji itekako pokazuju veliko interesovanje za Suvu Planinu.   

Svi zainteresovani građani za učešće na ovom događaju mogu se obratiti Vladimiru Ceniću na telefon 063/40 - 60 - 25, ili bilo kom planinarskom klubu najkasnije do subote u prepodnevnim satima.      

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije