Home  |  Sport  |  Na Amfiteatru na keju 30. juna profesionalni boks u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

14. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Na Amfiteatru na keju 30. juna profesionalni boks u Nišu

Niš će 30. juna biti domaćin bokserskog spektakla, koji će biti održan na Amfiteatru na keju. Osim što će okupiti najbolje domaće profesionalne boksere, cilj ove manifestacije je promocija i “vraćanje” boksa na staze stare slave, koji je nekad imala bivša država i grad Niš.

Promoter Nenad Borovčanin podseća da je Niš, grad sa bogatom tradicijom kada su borilački sportovi u pitanju, pa i boks. Da sve ne bi ostalo na tradiciji, pokrenut je veliki projekat, a to je “povratak boksa u Srbiji”, a ovakve manifestacije već su održane u Kruševcu, Zaječaru, Novom Sadu, a došao je red i na Niš, kaže Borovčanin.

“U prilici smo da organizujemo revije profesionalnog boksa, a mečeve iz Niša prenosiće Sport klub, što znači da ovo više nije lokalna manifestacija, već spektakl, koga će moći da gledaju ljubitelji boksa širom bivše zemlje”, kaže Borovčanin.

Borovčanin dodaje da je ova manifestacija, ujedno i “povratak” boksa na staze stare slave, ali  i pomoć u logističkom i svakom drugom smislu za lokalne klubove u Srbiji.

Petnestogodišnja Nina Stajković iz boks kluba “Naissus”, koja će uzeti učešće na ovom takmičenju, kaže da se nada pobedi.
“Ne znam mnogo o protivnici, ali se nadam pobedi. Boksom se bavim dve godine, moj cilj je da postanem profesionalna bokserka, a zatim da odem i na Olimpijske igre”, kaže mlada bokserka.

Filipu Stankoviću iz Niša, Amfitetar na keju biće i prvo mesto gde će nastupiti u profesionalnom meču.
“Ceo život se bavim kik – boksom po ugledu na oca, a pre 5 godina aktivno sam počeo da se bavim boksom. Prvi put ću učestvovati u profesionalnom meču, u borbi koja traje  četiri runde, ali se nadam da će sve biti završeno u 3. rundi u moju korist”, optimista je Stanković.

On dodaje da zna da je njegov protivnik ove godine bio finalista ovogodišnjeg prvenstva Srbije, ali da to ništa ne znači, ističući da trenira dva puta dnevno i da će biti maksimalno spreman za 30. jun.    

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije