Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

29. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Završen čuveni Majski turnir u malom fudbalu

Finalnim utakmicama u svim kategorijama danas je završen Majski turnir u malom fudbalu. Pobednici su dobili medalje, a gledao se dobar fudbal osnovaca i srednjoškolaca.

Oko 70 ekipa okupio je ovogodišnji Majski turnir u malom fudbalu koji je 80-tih godina prošlog veka bio pravi spektakl i praznik za decu i odrasle. Takmičilo se u četiri kategorije od 1. do 4. razreda, peti i šesti razred, sedmi i osmi a u četvrtoj kategoriji bili su srednjoškolci. Najbolji u kategoriji srednjoškolaca bili su učenici škole „Nikola Tesla“ koji su sa 3 -2 pobedili đake „Ugostiteljko – turističke škole“. U kategoriji u kojoj su se takmičili učenici 5 i 6 razreda pobednik je škola „Miroslav Antić“.

Učenici škole „Branko Miljković“ pobednici su u kategoriji 7 i 8 razred, a poslednja utakmica bila je namenjena i najmlađima pa su tako učenici 4. razreda OŠ „Dušan Radović“,  pobedili vršnjake iz  OŠ „Sveti Sava“.

Generalni sekretar Sportskog saveza Niša, Dejan Milosavljević, kaže da je ovo treća sezona kako se Majski turnir „ vraća“ i da se iz godine u godinu beleži sve veći porast učesnika.

„Voleo bih da bude u onom svetlu kao što je bio nekad,  moramo postepeno da radimo na tome“, kaže Milosavljević.

On dodaje da je ove godine „stavljen akcenat na osnovne škole“ i najavljuje povratak i starijih ali i utakmice koje će biti igrane i na nekada čuvenom terenu „Rovče“, da kako kaže ono što smo mi osetili, dožive i osete i današnje generacije.

„Mislim da je Majski turnir jedna prava niška priča koju moramo da vratimo i negujemo u buduće“, ističe Milosavljević.

Inače tradicionalni Majski turnir u malom fudbalu igrao se do 1995. godine a tada je okupljao i 750 ekipa. I ove kao i prethodne dve godine, ulogu u oživljavanju turnira preuzeli su „Mladi ambasadori“.   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage