Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

19. 05. 2017. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Tradicionalni karate turnir ove subote u Nišu

U organizaciji karate-do kluba „KI“ iz Niša, u subotu, 20. maja, održava se XVII „Medijana Open“, tradicionalni karate turnir. Na takmičenju koje počinje od 11 sati u hali „Mika Antić“ u Durlanu, očekuje se dolazak oko 20 ekipa sa oko 200 takmičara srpskih klubova.

Na tradicionalni karate turnir dolaze klubovi iz Beograda, Kraljeva, Čačka, Bora, Jagodine, Leskovca, Zaječara, Svrljiga, Niša. Ove godine u klubu se nadaju  učešču ekipa  i iz Makedonije a i iz cele Srbije.

“Posebno nam je dragošto  učešće uzimaju svi niški klubovi, kao i većina klubova ovog dela Srbije”, kažu u klubu.

Takmičenje se odvija u katama i borbama od uzrasta poletaraca pa do veterana. Klupsku ekipu sačinjava 15 takmičara u kojoj je najstariji Gradimir Petković, koji ima 73 godine, a najmlađa je Petra Đokić – trinaestogodišnjakinja. 

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Niša i Fudokan Saveza SrbijeIz karate–do kluba “Ki” pozivaju  sve naše sugrađane da dođu i budu podrška zdravlju i sportu.

"Navijajte za sve", poručuju iz niškog karate kluba. Takmičenje počinje u 11 sati a očekuje se da će trajati do 16 sati. Ulaz je besplatan.

Iz istorijata karate–do kluba “Ki” | Karate-do klub “KI” iz Niša je sportski kolektiv koji je osnovan kao udruženje građana 17. januara 1995. godine. Idejni tvorac kluba je Milan Đokić, predsednik kluba koji je ujedno i učitelj karatea u klubu. 

Tokom 2016. godine klub je imao 35 vežbača, učestvovao je na 15 takmičenja, 9 seminara, osvojili su 55 medalja, odradili do sada 169 zvaničnih klupskih treninga. 

Neki od rezultata koji su obeležili dosadašnju klupsku istoriju i kojima se u klubu diče su : 3. mesto u borbama u Parizu na Svetskom prvenstvu 1998.g. JKA federaciji Stojiljković Vladimira  u aps.ktg. do 21.godine,  u Pragu 2000. godine na Svetskom kupu za seniore Stojiljković je osvojio 1. mesto,  a iste godine u Pragu 3.mesto u borbama na Svetskom kupu za seniorke osvojila je Maja Milošević. Uspesi se nastavljaju i tokom narednih godina i na brojnim domaćim takmičenjima. 

Klub je od 2001. godine  organizator  najstarijeg karate takmičenja u Nišu pod nazivom “MEDIANA OPEN” koje će se ove godine održati 17. put zaredom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage