Home  |  Sport  |  Peti memorijalni turnir „Igrajmo za 16“ u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

09. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Peti memorijalni turnir „Igrajmo za 16“ u Nišu

U znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a i ostale žrtve bombardovanja ’99, i ove godine tradicionalno organizuje se memorijalni turnir „Igrajmo za 16“. Na turniru u Nišu, koji se održava od 2013. godine, nastupiće 16 ekipa.

RTS ove godine 18. put organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“, dok će se u Nišu 5. put igrati utakmice, i to od 11. do 25. marta. Dejan Tasić, novinar RTS, kaže da je veliko interesovanje ekipa koje žele da se nadmeću na turniru posledica pored ostalog i toga što Nišlije zaista vole mali fudbal.

„Osnovna ideja jeste sećanje na kolege koje su nastradale, ali sa druge strane, ne možemo da izostavimo to da većina ekipa dolazi na turnir da pobedi. Ekipa koja pobedi u Nišu dobiće pehar i medalje, a učestvovaće na velikom turniru 8 gradova Srbije, početkom aprila“, rekao je Tasić.

Kao i svake godine, i igrače i posetioce očekuje dobar mali fudbal. To potvrđuje Alen Kocić, fudbaler iz prošlogodišnje pobedničke ekipe.

„Prema mom iskustvu, teže je igrati u Nišu, nego u glavnom gradu, mada tamo igru treba ozbiljnije shvatiti. Sada nam je izazov da ponovo osvojimo Niš i predstavimo ga u Beogradu u najboljem svetlu“, poručuje Alen.

Odlukom žreba, u grupama će se nadmetati ekipe Market Ama, Duško Korać, Klinički centar i Tvrđava Balkanrok. Zatim timovi Niška loza, Gradska uprava, Belami i Dom zdravlja Niš. U trećoj grupi su Policija, Proaktiv, Dunav Niš i Telekom, dok se u poslednjoj grupi nadmeću Kopnena vojska, RTS, DZ Donja Gušterica KiM i Nišvil volonteri. Volonteri su se priključili turniru jer žele da promovišu volonterizam među mladima tokom cele godine, a ne samo na festivalu.

„Ono što odlikuje volonterizam su solidarnost i tolerancija. To je i naša i poruka turnira. Motiv nam je da pošaljemo tu poruku na turniru, a svakako ćemo se radovati svakom postignutom golu“, kaže Marjan Cvetković iz ekipe Nišvil volonteri.

Turnir počinje u subotu, 11. marta, u niškoj “Šivari“. Tu će se igrati sve utakmice po grupama, kao i četvrtfinala, i to 11,12,18 i 19. marta u periodu od 10 do 16 sati. Za finale i polufinalne mečeve rezervisana je Hala Čair 25. marta, od 13 do 17 sati.

Organizaciju turnira u Nišu pomogli su Grad Niš, Komanda Kopnene vojske i Media i reform centar Niš.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije