Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Otvoreni radio

31. 12. 2015. Niš

Izvor: City radio

O Nišu sa Nišlijama

Novi Otvoreni radio na City radiju posvećen je Nišu. O našem gradu i njegovim turističkim potencijalima popričali smo i u ovom Otvorenom radiju sa građanima i prenosimo njihove stavove o poziciji našeg grada na turističkoj mapi Evrope i sveta.

Kao treći po veličini grad u Srbiji, smešten na raskrsnici svih mogućih vetrova i istorijskih kretanja, u svojoj nimalo jednostavnoj istorijskoj a samim tim i kulturnoj promenljivosti, Niš je obogaćivao sopstveno nasleđe mešavinom različitih kulturnih stilova. 

Čini se da je svaka stopa Niša pravo malo kulturno istorijsko blago. I time se Nišlije nesumnjivo ponose, a da li Niš vide na turističkoj mapi Evrope i sveta, kako razmišljaju o turističkim potencijalima grada na Nišavi? U emisiji građani govore i o tome čime se diče, ali i iznose svoja razmišljanja o tome šta nam nedostaje kako bismo unapredili turističku ponudu.   

Kako kažu u Turističkoj organizaciji Niša poslednjih godina se beleži porast broja turista. Taj trend se nastavlja, a šta možemo ponuditi turistima?

U TON-u kažu da su usmereni  na gastro, festivalske i istorijske potencijale grada. Zato se željno iščekuje da Medijana bude otvorena za posetioce kako bi konačno mogli da vide mozaike - ogromno bogatstvo na ovom arheološkom nalazištu. Logor na Crvenom krstu beleži veliku posećenost tokom cele godine, kao i Ćele kula. 

U niškom TON-u ponosni su i na planinarsku trku "Sokolov put", nakon koje se obilazi okolina Niša, a omogućen je i let paraglajderom i rafting Nišavom. 

A šta kažu Nišlije, da li smo dovoljno i na pravi način iskoristili potencijale grada i okoline, šta bi trebalo unaprediti, izgraditi, na šta zaboravljamo? To su samo neka od pitanja na koja tražimo odgovore u razgovoru sa građanima na ulicama Niša.

Otvoreni radio za otvoreno društvo podržao je Grad Niš, Uprava za kulturu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage
Otvoreni radio

Neko te ponižava i diskriminiše? Osećaš se usamljeno i niko ne brine o tebi? Uskraćeno ti je pravo na obrazovanje? Ne razumeš komunalne račune? Otvoreni radio ti daje mogućnost da se informišeš i doznaš, šta-kako-gde... i da se čuje i tvoj glas...