Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

04. 11. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Predstava Kornjača i zec na malo drugačiji način

U petak, 6 novembra od 19 časova, publici Pozorišta lutaka premijerno će biti predstavljena predstava "Kornjača i zec", reditelja Davida Alića. Predstava će imati dve verzije. Jedna će biti namenjena školskom uzrastu i izvodiće se u pozorištu, dok će druga biti za najmlađe i izvodiće se u vrtićima.

Glumci su pred predstavu bili veoma raspoloženi i istakli su koliko među njima vlada pozitivna atmosfera, a takav je odnos i između njih i reditelja. Naglasili su da je pozorište trenutno najsigurnija zona kada je reč o zarazi koronavirusom. Kažu da trenutno niko od njih nema nijedan simptom, a ukoliko se bilo šta bude promenilo, svi će biti testirani.

Reditelj David Alić rekao je da su predstavu počeli da rade po motivima Ezopove basne, ali da su hteli da ispričaju priču na malo drugačiji način - bez kornjača i zečeva.

"Uzeli smo za primer dve porodice koje su u sukobu već hiljadama godina i svađaju se ko je brži - kornjače ili zečevi. Na kraju su došli do toga da je sva ta trka besmislena. Da se jurca za nečim, a nemamo pojma za čim se jurca. To možemo da povežemo i sa epidemiološkom situacijom, koja kao da nam je rekla: usporite, stanite!", izjavio je Alić i dodao da će se predstave nastaviti da se održavaju i da veruje da će pozorište preživeti na ovaj ili onaj način, jer je već preživelo dve hiljade godina.

U predstavi igraju Toma Bibić i Dejan Gocić. Dramatizaciju, režiju i scenografiju potpisuje David Alić, kostime Bojan Lilić, muziku Duško Korlat, dok je za scenski pokret bio zadužen Nebojša Gromilić, idejno rešenje plakata dao je Andrej Jovanović, a lektor je bila Nataša Ilić.

Pretpremijera ove predstave će biti održana u četvrtak od 18 sati, a prva repriza u nedelju od 11 i 30.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije