Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

14. 10. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Tri praseta i Patkica Žutkica u Pozorištu lutaka

Na repertoaru Pozorišta lutaka ove nedelje nalaze se dve predstave - Tri praseta i Patkica Žutkica. Tri praseta se igraju u četvrtak, 15. oktobra, od 18 sati, dok će Patkica Žutkica biti na sceni 18. oktobra od 11 i 30.

Predstava Tri praseta govori o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi nešto loše. Međutim, na ova tri praseta baci oko zloćudni i proždrljivi vuk. Da bi mu doskočili, odlučuju da sagrade tri kućice. Jedno prase gradi kućicu od slame, drugo od pruća, dok treće gradi kućicu od cigala. Prve dve kućice opasni vuk uspeva da poruši, ali se treća pokazuje kao preveliki zalogaj za njega. Od tada dolazi kraj njihovom bežanju od zloćudnog vuka. Tri praseta nastavljaju svoj bezbrižni život, samo mnogo opreznije i u slozi.

Tri praseta je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Predstava Patkica Žutkica spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima. Namenjena ja najmlađoj publici, a iz Pozorišta lutaka kažu da je idealan izbor za prvi susret dece sa pozorištem. Ističu da ova predstava omogućava deci da aktivno učestvuju i na taj način kod njih razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki.

Patkica Žutkica je u režiji Dejana Gocića, koji tumači i jednu od uloga. Pored njega, u predstavi igraju i Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije