Home  |  Kultura  |  Pozorište  |  Predstavom "U čije ime" Narodno pozorište 1. oktobra otvara sezonu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

12. 09. 2018. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio, Narodno pozorište Niš

Predstavom "U čije ime" Narodno pozorište 1. oktobra otvara sezonu

Narodno pozorište u Nišu otvara vrata za svoju publiku i počinje sezonu na sceni 1. oktobra predstavom "U čije ime" u režiji Milana Karadžića. Pozorišnu publiku osim predstava u produkciji niškog pozorišta očekuju i gostujuće predstave. Počele su probe za novu predstavu ”Slikarke”, čija je premijera zakazana za 13. oktobar, na Maloj sceni.

Tokom oktobra na repertoaru će se naći predstave u produkciji niškog pozorišta: Eufemmeizam, Gospođa ministarka, Herostrat, Žorž Danden, Brod ljubavi, Gde je nestao Harms, Mrtve duše, Edmund Kin, Ulica usamljenih automobila,  Cigani lete u nebo...

Pozorišna publika će imati priliku da vidi i gostujuću predstavu Kruševačkog pozorišta, Tatar iz Britanije sa Šekspirovim Magbetom u režiji Pola Stebinga, predstavu "U agoniji" u režiji Ane Đorđević sa Marijom Vicković, Radovanom Vujovićem i Brankom Cvejićem u ulogama. Posle dužeg vremena, Niš će posetiti i pozorište iz Banja Luke i to sa predstavom "Naši dani" u režiji Juga Radivojevića.

Premijera predstave "Slikarke" u režiji Stevana Bodrože je zakazana za 13. oktobar, na Maloj sceni,  a reprize 16. i 20. oktobra.

Niško pozorište priprema i prateće programe, kao što su već popularna "Otvorena vrata", a kao novina, svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu, glumci će po svom izboru čitati poeziju u foajeu pozorišta.

Počele probe za predstavu „Slikarke“

U niškom pozorištu su počele probe za predstavu „Slikarke“, čija je premijera najavljena za 13. oktobar.

Predstavu, režira Stevan Bodroža, dramatizaciju je uradila Hristina Mitić, scenografiju i kostim Mina Miladinović, za scenski pokret je zadužen Miodrag Krčmarik a lekturu Nataša Ilić.

U predstavi igraju: Evgenija Stanković, Vesna Josipović, Katarina Arsić, Jasminka Hodžić i Aleksandar Krstić.

Pozorišna predstava „Slikarke“ je kao projekat o životu i stvaralaštvu dvoje umetnika Džordžije O kif i Alfreda Štiglica, podržan finansijski na konkursu Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, za ovu godinu.

  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije