Home  |  Kultura  |  Pozorište  |  „Jami Distrikt“ u režiji Kokana Mladenovića na sceni u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

25. 10. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Narodno pozorište Niš

„Jami Distrikt“ u režiji Kokana Mladenovića na sceni u Nišu

Jedna od najigranijih i najnagrađivanijih predstava u ovoj godini, „Jami Distrikt“, po tekstu Milene Minje Bogavac a u režiji Kokana Mladenovića, gostuje na sceni niškog pozorišta, u subotu, 18. novembra.

U predstavi glume: Isidora Simijonović, Jelena Graovac, Nina Nešković. Muziku je komponovao Marko Grubić i izvodi grupa Vrooom, narator je Nemanja Dragaš, kostime je kreirala Ivana Nestorović.

Predstava je premijerno izvedena 24. marta ove godine, odigrana je više puta širom regiona i bila je deo selekcije značajnih festivala poput „Mikser festa“ u Beogradu, „Dana satire Fadila Hadžića“ u Zagrebu, „Ohridskog leta“, „Poletnog festa“ u Kopru, „Purgatoria“ u Tivtu, „Thalter festa“ u Segedinu, ; Intenational Danube Theatres festa; u Rumuniji, „Borinih dana“ u Vranju, „Zapleta“ u Banja Luci, „Dana Jurislava Korenice“ u Sarajevu i drugih.

„Jami Distrikt“ – dokumentarna predstava o najstarijoj naciji na svetu problematizuje pitanje nacije i nacionalnih država. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetstovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da je tu bio od uvek?

Karte za „Jami distrikt“ su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta u Nišu, po ceni od 600 dinara za parter i 400 dinara za balkon.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije