Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

22. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Vremešno Pozorište lutaka oduvalo 59 svećica na torti

Niški teatar za decu, u kome su generacije i generacije prvi put u životu dolazile u kontakt sa glumcima i nestvarnim svetom kostima i lutaka, sticale kulturu odlaska u pozorište, ove godine obeležava 59 godina postojanja.

Niško Pozorište lutaka proslavlja 59. rođendan. Tim povodom, u četvrtak popodne organizovan je zabavni program za sve mališane, ali i roditelje i ostale Nišlije, koje su rasle uz ovu ustanovu kulture.

„Za mene ovo Pozorište predstavlja kulturnu oazu za decu, čuva uspomenu na moje detinjstvo, i daje mi nadu da će i današnji klinci pored sve tehnologije da steknu kulturu odlaska u pozorište“, priča 30-godišnja Nišlijka.

„Nikako ne bi smela da se prekine tradicija postojanja Pozorišta lutaka u gradu. I ja sam ovde dolazio na predstave kao klinac, sa školom, sada dovodim svoju dečicu, trebalo bi da živi još dugo dugo godina. A ova rođendanska manifestacija je zaista divna, super je organizovano“, rekao je nešto stariji sugrađanin.

Raznovrsni glumački i muzički program bio je namenjen pre svega najmlađima. Mališane je na rođendanskoj zabavi dočekala dadilja Meri Popins. U neobičnim igrama takmičile su se grupe Dobrice i Zloće, koje su činili Petar Pan, Zvončica, Aladin i u suparničkom taboru Kruela de Vil, Kapetan Kuka i Džafara. Zbog nerešenog rezultata u pomoć je morala da priskoči i publika, koja je, simbolično, na samom kraju, proglašena kao pobednik.

Usledili su nastupi mladih muzičara, plesnih grupa, balerina, te su posetioci, pored dečijih pesama uživali u zvucima rokenrola, hip hopa, densa, klasične i narodne muzike.

Od osnivanja do danas niški lutkari su izveli više od 250 premijernih predstava, a komade ovog teatra videlo je više od 30.000 mališana. Hit predstava ove sezone je komad “Luckasti klovnovi“.

Ali, dugovečni komadi kao što su “Crvenkapa“, “Ružno pače“, “Zlatokosa“, “Tri praseta“, “Alisa u zemlji čuda“, “Carevo novo odelo“, i mnoge druge i danas privlače najmlađu publiku u, sada već 59-godišnji skutkani dečiji teatar smešten na Crvenom pevcu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage