Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

30. 06. 2016. Niš

Autor: Katarina Velkov Izvor: City radio

Komad "Treći svetski rat" pretpremijerno u Pozorištu lutaka

Ljubomoru, kao glavni motiv u predstavi "Treći svetski rat", prikazaće mladi diplomirani glumci. Pretpremijera predstave održaće se 2. jula u 19h u Pozorištu lutaka u Nišu, dok je premijera zakazana za 4. jul, ali u Beogradu.

Komad "Treći svetski rat" prati sedam potpuno različitih likova, od Borisa, nesigurnog biznismena, preko etnomuzikološkinje bez zaposlenja Marije, do policajca koji je nesrećno zaljubljen u jednog momka.

„Kada smo mi glumci odlučivali koji bismo tekst radili, došli smo do zaključka da bi ovaj bio najbolji jer obrađuje jednu od večitih tema - ljubomoru, ali kroz neke potpuno neočekivane situacije.“ – kaže Uroš Milojević, jedan od glumaca u predstavi.

Scenu će deliti glumci Ivana Pavlović, Uroš Milojević, Milivoje Stanimirović, Svetlana Milenković, Kristina Tomić, Stefan Mladenović, Toma Bibić, Bratislava Milić, Maja Jovanović.

„Ideja da mi glumci sa različitih strana radimo zajedno nastala je u zaista kratkom roku. Želeli smo da pokrenemo neku novu priču, našli smo tekst, dobili autorska prava i krenuli da radimo.“ – dodaje Uroš za City radio.

Tekstopisac komada „Treći svetski rat“ je Ivan Lalić, ovom prilikom u režiji Dejana Gocića, glumca Pozorišta lutaka. Glumačka ekipa planira da nastavi izvođenje predstave u Nišu.

„Od septembra bi trebalo da se nađemo i na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu, tako da svako ko ne bude imao prilike da dođe na premijeru, moći će da nas gleda od septembra.“ – ističe Svetlana Milenković, takođe glumica u predstavi.

Pretpremijera će se održati 2. jula u 19h u Pozorištu lutaka u Nišu, a premijera 4. jula u Beogradu, a glumci pozivaju publiku da se lepo nasmeju i uživaju u ovom komadu pisanom po tekstu starom 20 godina. Cena karte je 300 dinara.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

26.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 02:31

o mladima u teatru

Одлично ! нека младо - стасали глумци РАДЕ ,Дајмо им да стварају , не по принципу PANEM ET CIRCAM ДАЈТЕ НАМ БАР МАЛО ДУХОВНЕ "ХРАНЕ" уметности....најтананијих осећања ......

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije