Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

02. 08. 2013. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Predstava „Dobro telo“ poučna za sve devojke i žene

Sinoć, u dvorištu kafića „Paspartu“ u Nišu, 12. put odigrana je predstava „Dobro telo“, a predstavu igraju članice Centra za devojke iz Niša. U intimnoj atmosferi, predstava je ostavila jak utisak na sve prisutne, a posebno na sve ženske osobe.

Predstavu „Dobro telo“ režirala je Biljana Radenković, po tekstu čuvene spisateljice Iv Ensler, autorke „Vagininih monologa“. U predstavi igraju Tatjana Nikolić, Violeta Stojadinović Žinovijev i Vesna Đorđević.

Predstava „Dobro tele“ pre svega je edukativnog karaktera, pogotovo za mlade devojke i tinejdžerke, ali i za sve žene koje se celog života trude da dovedu svoje telo do savršenstva. Putujući kroz sve zemlje sveta, „Iv“ pokušava da dovede svoje telo do savršenstva prolazeći kroz svakakve životne priče žena i devojaka koje „muči ista muka“ - biti savršeno građen.

„Pored raznih edukativnih radionica koje radimo, mislile smo da je ovo najbolji i drugačiji metod edukacije i ohrabrenja, a i ciljna grupa nam je veća. Imale smo najrazličitije pozitivne reakcije svuda gde smo je igrale. Neke žene plaču, uzbude se i prepoznaju, ali sve se slažu da ovu predstavu treba najpre da vide tinejdžerke koje formiraju svoje ličnosti mrzeći svoje telo“, kaže Tatjana Nikolić iz Centra za devojke.

Predstavu po tekstu Iv Ensler igrala je samo grupa devojaka u Americi i jednom glumačka ekipa u Hrvatskoj, dok su Nišlijke sinoć ovu predstavu igrale 12. put. Premijerno su je izvele u Nišu prošlog septembra u bioskopu „Kupina“.

Predstava je igrana u BIH, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji. Svuda su, kažu devojke, nailazile na fantastične reakcije, ne samo žena, već i muškaraca.

„Dolaze i muškarci na predstave, u manjem broju, ali dolaze. I oni imaju veoma pozitivne reakcije, čak iznenađujuće pozitivne“, kaže Tatjana.

Predstava „Dobro telo“ ima za cilj da svim ženama stavi do znanja da trebaju da vole svoje telo takvo kakvo je, jer dostizanje „savršenstva“ vas vodi do toga da gubite same sebe, a sve žene su lepe onakve kakve zaista jesu.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

06.08.

2013.

Auditore [neregistrovani] u 14:36

Brilijantno

Svaka cast devojke,jos jednom ste sijale,samo napred...

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije