Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nišville

14. 07. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Šta će biti sa ovogodišnjim Nišvilom?

Zbog pandemije koronavirusa, otkazani su mnogi događaji i festivali u Srbiji i u svetu, a poslednji od njih je i Exit. Postavlja se pitanje da li će Nišville džez festival moći da bude održan ove godine. Organizatori se nadaju tome i najavljuju da su oni spremni za održavanje festivala. Ipak, konačna odluka o tome da li će festival biti odložen ili održan onlajn biće doneta do 1. avgusta.

„Svi su potvrdili dolazak, uplaćeni su honorari, avio letovi, odštampani materijali i plakati. Mi smo spremni za festival kao što smo bili spremni i 1. marta. Spremni smo i da sprovedemo sve mere socijalne distance i ono što je potrebno“, rekao je Ivan Blagojević direktor Nišvila i dodao da će zbog bezbednosti biti otkazana dva stajaća stejdža - Midnight Jazz Dance i Hip-hop Stage. 

Što se tiče ostalih programa, Blagojević je istakao da je površina platoa niške tvrđave 40.000 kvadratnih metara i da postoji mogućnost da se izvedu svi programi, pa i glavni.

„Za glavni program pravilo bi bilo 5 metara rastojanja između publike i izvođača i 5 kvadratnih metara za svakog posetioca. Razmestili bismo stolice po livadi i izvodljivo je na polovini tog prostora smestiti nekih 4.000 posetilaca“, rekao je direktor festivala i dodao da je na Nišvilu najveći broj posetilaca bio 10.000 po stejdžu, što je mnogo manje nego na otkazanom Exit-u.

Organizatori su spremni da mere temperaturu i da dele maske na ulazu, kao i da testiraju izvođače. Ističu da su gubici ako se otkaže festival veliki, kao i da je već najavljeno održavanje pojedinih džez festivala u Evropi za ovo leto.

„Nema nikakve garancije da korona neće biti i u septembru i u avgustu iduće godine. Ne vidimo razliku između sedenja u restoranima i održavanja umetničkih koncerata. Čak je i rizičnije sedeti u restoranu, gde je teško održati socijalnu distancu“, izjavio je Blagojević.

Organizatori naglašavaju da će poštovati odluku kriznog štaba, ali da bi za njih bolje bilo i da festival održe bez publike, nego da ga ne održe uopšte. Kako kažu, bez obzira na sve, ove godine neće biti na dobitku, a od države su jedino dobili pomoć u vidu povoljnih kredita.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije