Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Koncerti

15. 12. 2015. Dom vojske, Niš

Autor: Ana Krstić | Foto: City radio Izvor: City radio

Svoj na svome

Nemanja Radulović "raspametio" Nišlije

Bajka "pozitivnih uličnih svirača", a nadasve izvanredne muzičke postave "Double sens orchestra" predvođene najvećim srcem i ponosom našeg grada, provela je nišku publiku kroz svojevrsnu zimsku, novogodišnju "klasika-rok" idilu.

Petnaestak minuta posle 20 sati sa bine krcate dvorane Doma vojske grunuo je Abbin hit Gimme gimme gimme, u rok verziji gudača iz Srbije i Francuske okupljenih oko našeg Nišlije Nemanje Radulovića. Već tada je bilo očigledno da nas očekuje nezaboravno umetničko veče.

Blistavi početak nastavio se u ritmu Bahovog koncerta za violinu u a-molu, i koncerta za dve violine, koji je Nemanja odsvirao u tandemu sa talentovanom Tijanom Milošević.

Oni koji su uspeli da pribave karte za spektakl u dvorani Doma vojske i otvorili svoja srca za svetskog, a niškog majstora na violini, tokom 2 sata primili su sa bine pozitivne vibracije i energiju koja razgaljuje, oplemenjuje, a, kako i sam Nemanja reče, leči. U njegovim rukama je bio violinski ključ koji otvara sva srca.

Nemanja ne svira samo, on pleše sa violinom, gestikulacijom komunicira sa orkestrom i publikom, te je užitak slušanja čarobnih melodija koje proizvodi praćen vizuelnim užitkom. Za uspešnog i svetski poznatog tridesetogodišnjaka sa violinom je naročito emotivno bilo kada je u prvim redovima video poznata lica svoje porodice i prijatelja iz Niša.

Nakon pauze, plovili smo na talasima Bramsove Mađarske igre, Ruske igre Čajkovskog, Dvoržakove Pesme koju me je majka učila, Igre sabljama Hačaturijana, ali nas je Radulović počastio i srpskim narodnim melodijama.

Čistokrvni Nišlija je s merakom odsvirao Petrijin venac Simjanovića i „himnu“ svih Nišlija Niška banja, što je izazvalo oduševljenje i pozitivne komentare među prisutnima.

„Da nema tog niškog duha ne bi bio tako kompletan. I pored velikog rada i ulaganja u sebe kroz ceo život, mislim da mu to daje poseban šmek, šarm i tu energiju koji je samo južnjački duh mogao da mu da“, uverena je naša sugrađanka.

Završnica kao i sam početak, uz vrhunsku i jedinstvenu instrumentalnu izvedbu pesme švedske pop grupe podigla je atmosferu celog nastupa na nivo koji je pretio da ova noć za sve prisutne bude besana. Publika je dvoranu napustila raspamećena spektaklom, a za City radio su upravo to i potvrdili neki od prisutnih.

„Ja sam u šoku, i ovo je nešto najbolje što sam doživela“, priča mlada violinistkinja.

„Dugo smo čekali Nemanju da ponovo dođe, reč spektakl opisuje njegovo izvođenje. Pun sam pozitivnih utisaka kao i svi ostali“, ispričao nam je jedan mladić.

Za kulturu ima nade dokle god se vrsni umetnici kakav je Nemanja vraćaju svojim korenima i svom gradu da daju sebe i kroz talenat i razne donacije, na čemu su mu Nišlije iskreno zahvalne.

„Preponosni smo što imamo vrhunskog muzičara koji naš grad predstavlja ne samo ovde već u celom svetu. Divno je i prava retkost da se Nišlije iz različitih branši okupe na jednom mestu“, rekla je devojka iz publike.

U publici je tokom koncerta moglo da se čuje da će se o Nemanji tek učiti na časovima muzičke kulture, a mi smo sigurni da će i neke buduće generacije našeg grada imati svog idola i pravog ambasadora u belom svetu.

Nemanja Radulović | Foto: City radio

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije