Home  |  Kultura  |  Izložbe  |  Izložba završnih radova studenata master studija Fakulteta umetnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

14. 07. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Izložba završnih radova studenata master studija Fakulteta umetnosti

Tradicionalna izložba završnih radova studenata master akademskih studija Departmana za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu, otvorena je u Galeriji „Sinagoga”. Posetoci izložbe dužni su da nose zaštitne maske.

Likovne radove publici su predstavile umetnice: Ivana Dunjić, Nataša Stošić, Sanja Đorđević, Tamara Miladinović i Aleksandra Vuksanović, stasale u klasi vanr. prof. Bratislava Bašića i red prof. mr Katarine Đorđević.

Kompoziciona logika i prepoznatljiv autorski rukopis ostvarauju koherentnost među radovima svake od autorki koje, da se poslužimo jezikom muzike, deluju poput ritmičkih triolskih grupa koje se mogu promatrati kao svojevrsni triptisi i celine, ali i kao potpuno autonomna umetička dela, istakla je doc. dr tatjana Borić i  zatim dodala: Predsatvljene umetnice siguro trasiraju svoje mesto među slikarima na koje vredi obratiti pažnju i čije će  izložbe otvarati nove horizonte originalnih umetničkih realizacija.

Izložba je otvorena do srede, 15. jula, a ljubitelji umetnosti mogu da je posete u periodu od 10 do 16h.

Iako je broj posetilaca znatno smanjen, u Galeriji kažu su posete ljubitelja umetnosti učestale i apeluju na posetioce da se prilikom posete pridržavaju mera zaštite.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije