Home  |  Kultura  |  Izložbe  |  Međunarodna izložba „Stanovanje-Housing 19“ novembra u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

08. 10. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Međunarodna izložba „Stanovanje-Housing 19“ novembra u Nišu

U novembru, treći put, zvučna imena svetske arhitekture svoja dela predstavljaju u Nišu. Poznate arhitekte sveta predstaviće svoje projekte iz oblasti savremenog stanovanja u okviru treće međunarodne bijenalne izložbe „Stanovanje – Housing 19“, od 5. do 10. novembra, u Paviljonu u Tvrđavi.

Naučno-umetnički odbor sastavljen od profesora arhitekture osam inostranih univerziteta, odabrao je 80 radova autora i autorskih timova iz 30 zemalja.

Publici će biti prikazan arhitektonski opus iz oblasti savremenog stanovanja nastao u poslednje dve godine, sa posebnim osvrtom na zgrade socijalnog stanovanja.

Važan segment izložbe je i prezentacija istraživanja na temu savremenog stanovanja.

U danima trajanja izložbe održaće se serija predavanja vodećih stručnjaka iz spomenute oblasti, prezentacije savremenih materijala, kao i radionica namenjena studentima arhitekture na temu smeštaja raseljenih i izbeglih lica.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 5. novembar u 19 sati, u Paviljonu u  Tvrđavi.

Izložbu su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Inženjerska komora Srbije, a organizatori izložbe su Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu i Klaster urbanog planiranja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije