Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

13. 02. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Izbor iz aktuelne umetničke prakse Niša

Izložba “mera – granica” u Oficirskom domu

Do 3. marta u velikoj sali Oficirskog doma biće izložene slike jedanaestoro umetnika različitih generacija iz Niša. Izložba „mera – granica“ svečano je otvorena u četvrtak, 14. februara u 13 i 30 sati.

Izložba „mera - granica“ se bavi identitetom. Raspon inividualnih umetničkih iskaza, od unutrašnjeg života pojedinca i referisanja na duhovne pozive, širi se ka problematizovanju pozicija čoveka i umetnika u uskom i širem društvenom kontekstu i konstatovanju određenih socijalnih fenomena i obrazaca.

Umetnički iskazima otvorena su pitanja obećanja i obećane zemlje (Jadranka Mišić Pejović), netelesnog i nepropadljivog u čoveku (Jelena Kitić), baštine (Franc Curk), pitanja zabluda i manipulacija (Bratislav Bašić), ostrašćenosti (Nikola Marković), integracija i globalizacije (Miljana Radenković), rasprodaje vrednosti (Ivan Mitić), devijacija i kriminala (Jelena Miljković), globalnog starenja i društvene uloge starih (Stevan Kitić), poimanja i statusa (Perica Donkov) i jedinica mere i pogleda (Boris Kandolf).

Autor izložbe je Milan Ristić. Tokom oktobra 2018. izložba je realizovana u izložbenim salama Perjanički dom i Galerija Klub, Centra savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici.

Izložba će u Nišu trajati do 3. marta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije