Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

04. 07. 2017. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Tradicionalna izložba studenata Fakulteta umetnosti

U Paviljonu u Tvrđavi ove srede od 20 sati otvara se izložba „DIPLOMA 2017“, studenata Master akademskih studija sa niškog Departmana za likovne umetnosti. Izložba će biti otvorena od 5. do 11. jula.

Osnovni cilј ove tradicionalne izložbe, koju Fakultet umetnosti u Nišu realizuje u saradnji sa Galerijom savremene likovne umetnosti u Nišu, je predstavlјanje stvaralačkih dostignuća mladih umetnika koji su stekli profesionalno obrazovanje iz oblasti slikarstva.

Jednogodišnje istraživanje vizuelne problematike na master akademskim studijama otkriva nam individualne pristupe u kreiranju umetničkog dela osam autora - Danice Milošević, Mariane Veličkovski, Emilije Novaković, Jovana Spasića, Martine Mitić, Jelene Milosavljević, Aleksandre Simović i Ivane Jovanović. 

Ovi mladi stvaraoci, pod mentorstvom prof. mr Bratislava Bašića i prof. mr Katarine Đorđević, su analitičnim i studioznim pristupom ugradili akademska saznanja u novi, lični umetnički iskaz. 

Izložba „DIPLOMA 2017“ jeste i najava uspešnih profesionalnih delovanja ovih osam mladih umetnika na aktuelnoj likovnoj sceni. Izložbu će otvoriti dr. Jelena Trajković docent na Fakultetu Likovnih umetnosti u Nišu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije