Home  |  Kultura  |  Izložbe  |  Otvorena izložba strip autora Vladimira Krstića – Lacija, „stigla“ i nagrada iz Francuske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

12. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Otvorena izložba strip autora Vladimira Krstića – Lacija, „stigla“ i nagrada iz Francuske

Večeras je u Oficirskom domu otvorena izložba strip autora Vladimira Krstića Lacija, „Nasleđe“. Poznati umetnik iz Niša večeras je dobio i nagradu „Zlatna muza“, koju mu je dodelio Loran Katra predsednik festivala u San Remiju.

Organizatori kažu da je otvaranje izložbe i uručenje nagrade „Zlatna muza“ strip autoru Vladimiru Krstiću – Laciju, sigurno i najznačaniji dan u okviru Međunarodnog festivala stripa „Medijana nifest 2017“.

Naime, ova nagrada dodeljuje se u San Remiju, a značajna je i po tome što publika glasanjem određuje dobitnika. Naš istaknuti umetnik dobio je ovo priznanje još januara meseca, ali s obzirom da nije boravio u Francuskoj nagradu mu je danas u Oficirskom domu uručio Loran Katra, predsednik festivala u San Remiju.

Inače, posetioci izložbe po prvi put mogu da vide objedinjeni umetnički opus porodice Krstić. Naime, uz panoe iz „strip umetnosti“ Vladimira Krstića - Lacija, svoje radove predstavile su i njegove ćerke, Tamara i Anita Krstić.

Tamara Krstić predstavila je svoje crteže „velikog formata“ a Anita opus „Otvorena piramida“, kao vid progresivnog dizajna.

Vladimir Krstić – Laci, kaže da njegova porodica „radeći na sebi, istovremeno radi i na nacionalnom kulturnom identitetu“. Za svoja dela ističe da „inspiraciju pronalazi u sebi, a da energiju pozajmljuje od okoline i od ljudi koje poznaje.“

Ova izložba je u stvari nastavak „Salona stripa“ iz San Remija, a dodeli nagrade Vladimiru Krstiću Laciju, osim velikog broja umetnika, prisustvovao je i njegov kolega strip autor Dragan Lazarević iz Beograda, koji je prošle godine takođe osvojio „Zlatnu muzu“.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije