Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

06. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio, Foto: Niš Art Fondacija

Umetnost đaka škole „14. oktobar“ na izložbi u Nišu

Na likovnim radionicama koje pohađaju učenici niške škole „14. oktobar“ nastali su kreativni umetnički radovi, koje svi zainteresovani mogu da pogledaju u Oficirskom domu. Izložba nastala u saradnji sa Niš Art Fondacijom svečano je otvorena u sredu, 5. aprila.

Umetnički radovi učenika osnovne i srednje škole „14. oktobar“ iz Niša izloženi su u Oficirskom domu do utorka 11. aprila. Radovi na izložbi nastali su nakon realizacije likovnih radionica sa decom iz ove škole za osnovno i srednje obrazovanje, a koje su rađene u saradnji sa Niš Art Fondacijom.

„Radovi koji su izloženi su kombinovana tehnika akrila na platnu, i ukupno je 30 radova. Izložba je i donatorskog karaktera, tako što se pojedini radovi mogu otkupiti od škole i tim sredstvima bi se obezbedili likovni materijali za nove slikarske radionice“, kažu u Niš Art Fondaciji.

Ideja ove izložbe je skretanje pažnje široj javnosti i institucijama da đaci škole „14. oktobar“ poseduju veliki talenat i da se sa njima mnogo radi, a da plodovi tog rada moraju biti vidljivi široj javnosti.

„Vizija nam je stvaranje jednakih mogućnosti za razvoj dece sa posebnim potrebama putem njihove afirmacije i osnaživanjem tih mladih ljudi za kasnije aktivno i odgovorno učešće u društvenoj zajednici“, objašnjavaju organizatori izložbe.

U Fondaciji dodaju da na ovaj način deci koja pohađaju školu „14. oktobar“ žele da stvore uslove za izražavanje kreativnosti i sposobnosti, kao i uslove za dalju integraciju u socijalnu sredinu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije