Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

13. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Izložba pozorišnih fotografija Dušana Mitića Cara “75 trena“

Kako je Car tokom dve decenije video Narodno pozorište

Kroz “75 trena“, Dušan Mitić Car predstaviće u galeriji Sinagoga svoje fotografije, nastale kao dokument koji čuva pozorišnu umetnost od zaborava. Ova izložba priređena je povodom obeležavanja 13 decenija postojanja Narodnog pozorišta Niš.

Niško Narodno pozorište u saradnji sa Narodnim muzejom Niš organizuje autorsku izložbu pozorišnih fotografija Dušana Mitića Cara, povodom 130 godina pozorišnog života u Nišu. Izložba obuhvata fotografije nastale u periodu od 1989. do 2008. godine, tokom kog je autor pratio premijerne i reprizne predstave niškog teatra.

„Ovo je pogled iz prošlosti za budućnost i svojevrsni vodić kroz slavnu istoriju niške boginje Talije“, kazao je kustos izložbe Veljko Anđelković.

Najteži posao za autora bio je upravo odabir ogromnog broja zabeleženih momenata.

„To je bilo skoro 20 godina mog druženja sa pozorištem. Kada sam pregledavao snimke, video sam da dosta ljudi iz Pozorišta nije više sa nama. Evo, njima posvećujem ovu izložbu. Inače, uvek su najinspirativnije predstave koje imaju dobru scenografiju, kostime, naročito štimung, to jest osvetljenje“, rekao je Dušan Mitić Car za City radio.

Izložba se svečano otvara u ponedeljak, 13. marta, u 19 sati u galeriji Sinagoga, a svi zainteresovani moći će da je posete do 25. marta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije