Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

18. 04. 2016. Niš

Autor: City radio Izvor: City radio

„Priroda Srbije“ na izložbi fotografija u Nišu

U okviru obeležavanja 68 godina rada i postojanja Zavoda za zaštitu prirode Srbije otvara se izložba fotografija foto konkursa “Priroda Srbije”, na kojoj će biti prikazano preko 80 fotografija o raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta i predela Srbije. 11 najboljih fotografija će biti nagrađeno medaljama na svečanosti.

Izložba fotografija stalnog foto konkursa Zavoda - “Priroda Srbije” biće otvorena u periodu od 19. do 27. aprila u galeriji Društva arhitekata Niša, dok će svečana dodela priznanja nagrađenim učesnicima biti održana u utorak, 26. aprila, u 15 sati, u okviru obeležavanja 68 godina rada i postojanja Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

„Nadamo se da ćemo i ovogodišnjim izborom fotografija za izložbu “Priroda Srbije 2015” motivisati naše sugrađane da spoznaju vrednosti i lepote prirodne baštine Srbije, budući da je izložbu najboljih radova stalnog foto konkursa “Priroda Srbije”  iz 2014, koja je gostovala u preko 20 gradova tokom prošle godine, obišlo oko 100 000 posetilaca“, poručuju iz Zavoda za zaštitu prirode.

Stalni foto konkurs “Priroda Srbije” pokrenut je u saradnji sa Foto savezom Srbije u cilju promocije i zaštite prirode i prirodnih dobara.

Tokom 2015. godine na foto konkurs “Priroda Srbije” pristiglo je nekoliko hiljada fotografija velikog broja autora.

Na godišnjem žiriranju odabrane su 83 fotografije, koje će biti predstavljene na izložbi, a od kojih će za 11 fotografija autori dobiti nagrade Zavoda i medalje Foto saveza Srbije.

Fotografije koje su predstavljene na izložbi prikazuju detalje iz sveta prirode i raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta i predela Srbije.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

22.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 00:53

Taorska vrela

Moj doprinos - Taorska vrela, Valjevski kraj
https://www.youtube.com/watch?v=rTnh_KHgoK4

time lapse, duga ekspozicija (0.8-1.6s)

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije