Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

22. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Mini koncert klasične muzike u sredu, u Galeriji Sinagoga

U sredu 23. septembra u prostorijama Galerije Sinagoga, biće održan mini koncert nadarenih učenica Škole za muzičke talente u Ćupriji. Ljubiteljima klasične muzike predstaviće se violinistkinje Dunja Stojković i Marta Medan. Koncert počinje u 19h.

Virtuozi na violini pred publikom će izvesti dela Dmitrija Šostakoviča, Johana Sebastijana Baha, Nikola Paganinija, Morisa Ravela i drugih kompozitora. Muzička pratnja na klaviru biće Uki Ovaskainene laureat, kao i dobitnik specijalne nagrade Kontemporanea i nagrade publike, na takmičenju Premio Haen u Španiji.

Dunja Stojković rođena je 2003. godine u Nišu. Upisala  je Muzičku školu u rodnom gradu. Tu se rodila ljubav prema gudačkom instrumentu kome je vična. Violinu  je svirala u klasi profesorke Ljiljane Kitić, a nakon pet godina prešla je  u Školu za muzičke talente i  dalje usavršavanje nastavila u klasi profesora Dragutina Mladenovića. Redovna je učesnica internacionalnih takmičenjima. Sa 16 godina nastupila je u velikoj sali Berlinske filharmonije sa nemačko-skandinavskim omladinskim orkestrom i kao koncertmajstor ESYO orkestra na tri turneje širom Italije.

Marta Medan rođena je 2005. godine u Pančevu. Sa šest godina razvija ljubav prema muzici i instrumentu u OMŠ Jovan Bandur  u klasi profesorke Sanele Blagojević. Na letnjoj muzičkoj manifestaciji ARLEMM u Arilju 2014. godine upoznaje se sa profesorkom Milicom Mladenović i naredne godine prelazi u Školu za muzičke talente.  Nastupala je u mnogim značajnim salama širom Srbije.

Broj posetilaca je organičen na 30. Nošenje maski u zatvorenom prostoru i tokom trajanja koncerta je obavezno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage