Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

17. 09. 2019. Sićevo

Autor: I.P. Izvor: City radio

Književna kolonija "Sićevo" počinje u utorak

U utorak, 17. septembra 2019. godine, u 19 sati, u zgradi Umetničke kolonije u Sićevu počinje 29. Međunarodna književna kolonija Sićevo. Kolonija će trajati do subote, 22. septembra.

Kolonija je  osnovana  1991. godine kao originalna i stvaralački podsticajna manifestacija posvećena umetnosti pisane reči a njen osnivač je dr Mihajlo Ignjatović, pisac i književni prevodilac iz Niša. Književna kolonija ima međunarodni karakter i okuplja pisce, književne kritičare i prevodioce, kao i izdavače i druge učesnike književnog života u zemlji i inostranstvu. 

Kao i svake godine i ove će biti  dodeljuje prestižna književna nagrada „Ramonda serbika“ za celokupno literarno delo pisca i njegov doprinos nacionalnoj književnosti i kulturi. Ove godine se ta nagrada dodeljuje 25. put, a njen laureat je Vladan Matijević. Žiri za dodelu nagrade činili su Zvonko Karanović, književnik iz Beograda i dobitnik nagrade „Ramonda serbika“ za 2018. godinu, odnosno Velibor Petković i Radosav Stojanović, književnici iz Niša.

Osnivač i pokrovitelj ove manifestacije je Grad Niš, a organizator Niški kulturni centar. Ovogodišnja Književna kolonija se održava u saradnji s Društvom književnika i književnih prevodilaca Niša, Narodnim muzejom Niš, Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“ i Zavodom za zaštitu prirode Srbije. Prijatelji književne kolonije su Vinski podrum „Malča“ i Opština Bela Palanka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije