Home  |  Kultura  |  Završena još jedna kolonija animiranog filma za decu i mlade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

01. 08. 2017. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Završena još jedna kolonija animiranog filma za decu i mlade

U Nišu je održana međunarodna kolonija animiranog filma za decu i mlade i festival “Konstantinov zlatnik”. Prema oceni organizatora bila je ovo jedna od najboljih kolonija do sada.

Uz vrhunske predavače, deca i mladi otkrivali su tajne animacije i radili animirane filmove. Učesnici kolonije došli su iz Republike Srpske - Istočnog Sarajeva, iz Bugarske iz Sofije, i iz Srbije. 

Specijalni gosti bili su illustrator i animator iz Poljske Violeta Sova i profesor animacije iz Bugarske, Radostina Nejkova.  

Organizatori su Anima Niš i Studio crtanog filma 98. Ispred organizatora, Slobodan Milošević za City radio kaže da je veoma zadovoljan ovogodišnjim radom kolonije.

“Svi koji su pozvani na festival i koloniju su došli. Naš utisak je da je ovo jedna od najboljih kolonija do sada. Predavači su bili predani i spremni da rade sa decom. Dali su sve od sebe i kod dece smo primetili ogromno zadovoljstvo i želju da se ovako nešto nastavi”,  rekao nam je Slobodan Milošević. 

Glavna tema kolonije je Sveti Sava i 800 godina državnosti Srbije, a sporedne teme učesnici su pronalazili u dečjoj literaturi.

Osim radionica na kojima su se radili animirani filmovi i učilo o animaciji, u večernjim terminima organizovane su animacije za decu i mlade uzrasta od 10 do 18 godina,  festival animiranog filma „Konstantinov zlatnik" sa više od 500 prijavljenih filmova.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage