Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

10. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Međunarodni festival stripa u Nišu

U Nišu će, od 11. do 14. maja, biti održan Međunarodni festival stripa "Medijana Nifest 2017". U četiri dana, biće organizovan sajam stripa, škola za sve one koji bi želeli da se bave ovom vrstom umetnosti, izložbe, a festivalu će prisustvovati i specijalni gosti, poznati svetski i domaći autori i crtači.

Međunarodni festival stripa „Medijana Nifest 2017“ organizuje opština Medijana i Udruženje ljubitelja stripa „Branko Plavšić“.

Predsednik opštine Medijana, Milan Krstić, kaže da je motiv da opština uzme učešće u organizaciji „potreba za stripom, kao i da mnogi mladi koji nisu odrastali u vreme kada su stripovi bili itekako popularni, dosta toga nauče o stripu i pokušaju da naprave karijeru kao autori ili crtači stripova“.

Učešće u festivalu „uzeće“ i jedan od najcenjenijih autora u svetu stripa u Francuskoj, Nišlija Vladimir Krstić-Laci, koji je u toj zemlji i dobitnik nagrade „Zlatna Muza“. Kaže da su ova, ali i brojne druge nagrade koje je dobio, „posledica“ dugogodišnjeg istrajavanja u svetu stripa, što publika vrlo lako prepoznaje i nagrađuje.

Zoran Nikolić iz Udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšić“, kaže da posetioce očekuje bogat program ističući „Niško sajmište“ kao najvažniju lokaciju na kome će biti održan sajam stripskih izdavača, organizovani tribinski programi, i škola stripa.
Biće održane i dve izložbe, jedna u Oficirskom domu gde će svoja dela predstaviti Vladimir Krstić-Laci, a u holu doma Vojske Srbije biće održana izložba o Nemanjićima.

„Tu su i dva programa, vezana za strip i muziku, pa će biti i organizovana žurka u Bekstejdžu“, kaže Nikolić.
Tokom četiri dana festivala u Nišu će boraviti i ekskluzivni gosti Danijele Kaluri i Marčelo Manćantini, strip autori i crtači „Dilana Doga“ i „Zagora“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage