Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

22. 06. 2016. Niš

Autor: Krstić Izvor: City radio

“Hedonizam“ pobedio na konkursu Niš art fondacije

Pobednik ovogodišnjeg jubilarnog konkursa Niš art fondacije je Milan Stepović, dvadesetčetvorogodišnji Kragujevčanin, za sliku „Hedonizam“, kojom je prikazao život savremenog čoveka. Skulptura Dunje Trutin nagrađena je kao drugoplasirana, a Aleksandra Ilić osvojila je treće mesto.

Slika „Hedonizam“ donela je pobedu dvadesetčetvorogodišnjem Milanu Stepoviću iz Kragujevca na ovogodišnjem 10. konkursu Niš art fondacije. Ono što je najmanje mogao da očekuje jeste pobeda u jakoj konkurenciji, između više od 500 mladih autora iz Srbije, ali Milan kaže da se njegova slika istakla prepunjenošću detaljima, ali ogromnom prazninom koju prikazuje.

„Pod hedonizmom se danas smatra u potpunosti uživanje u materiji. Ovakvo priznanje na samom početku moje karijere je najznačajniji događaj u mom životu. Jer biti posvećen slikarstvu, i za ovako kratko vreme ostvariti rezultat i biti prepoznat od strane ovakvog žirija je neverovatno osećanje. Nemam reči da opišem iznenađenje kada sam čuo da izgovaraju moje ime kao pobednika“, priča umetnik Milan Stepović, za City radio.

Članovi žirija bili su Neda Arnerić, Mrđan Bajić i Kristina Ristić. Nagradni fond je, kao i ranijih godina, za I nagradu 10 000 evra, za II 5 000 evra i za III 3000 evra.

Skulptura Dunje Trutin nagrađena je kao drugoplasirana, a Aleksandra Ilić osvojila je treće mesto.

„Ovo su sve najmlađi učesnici koji prvi put učestvuju na ovoj izložbi. Ima zbilja fantastičnih radova, ali smo mi bili impresionirani njihovom energijom i njihovim novim početkom u kome smo želeli da ih pomognemo“, objašnjava Mrđan Bajić, član žirija.

Izložba 47 najboljih radova sa ovogodišnjeg konkursa Niš art fondacije “MLADI 2016“ je otvorena u galeriji Srbija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage