Home  |  Koncerti  |  Melodijom protiv tišine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Koncerti

26. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Melodijom protiv tišine

Novi početak u Niškom Simfonijskom orkestru označio je prvi koncert u sezoni 2020/2021. izveden pod dirigentskom palicom Miroslava Ivankovića, a tišinu, šest meseci dugu, prekinula je melodija klasične muzike.

Pomalo čudan, ali lep novi početak za sve nas. Važno je naći lepotu u svemu, za nas je lepo što smo ponovo sa publikom. Nadamo se da će naša sala, vernoj publici poslužiti poput utočišta, možda čak i nekog prozora koji će ona odškrinuti i pustiti neke lepše misli, istakao je Svetozar Vezenković, direktor Niškog Simfonijskog orkestra.

Publika je uživala u kompozicijama Dženkinsa, Rodžerersa i Britena, modernih kompozitora iz SAD-a i Velike Britanije, koje je u uvodnom delu izveo gudački orkestar, a potom u delu poznatog češkog romantičarskog kompzitora Dvoržaka, Serenadi op. 44 za duvače, violončelo i kontrabas.

Radosni smo zbog ponovnog susreta sa publikom, ali smo ujedno i tužni jer smo odvojeni, raznizani, razuđeni u drugačijoj fomracij po sali. S obzirom da je naša sala jako mala za simfonijski orkestar i da neemamo prostora da ispoštujemo sve mere, prinuđeni smo da u ovom obliku izvodimo kocerte u nekom narednom obliku, kaže koncert majstor Stanislava Lađozovski. 

Naredni koncert u sezoni održaće se već za dve nedelje. Broj mesta je ograničen te je karte neophodno nabaviti ranije. Publika je dužna da prilikom ulaska u koncertnu dvoranu nosi zaštitne maske, kao i za vreme trajanja koncerta. Pri ulasku u salu posetiocima će biti izmerena telesna temperatura i dezinfikovane ruke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage